Usein harrastettu seksi ovulaation aikaan voi ollakin parempi idea kuin seksin rajoittaminen.

Hedelmöittymisen mahdollisuuden lisäämiseksi on yleensä ajateltu, että seksiä kannattasi harrastaa parin päivän välein, jotta siittiöiden laatu olisi parhaimmillaan. Tutkimus on kuitenkin tullut toisenlaisen tulokseen ja seksiä kannattaisikin harrastaa kahdesti samana iltana, kertoo Metro.

Tohtori Da Li johti tutkimusprojektia Shengjingin sairaalassa. Sen sijaan, että odottaisi miehen kehon ”täydentävän” siemennesteen, Li sai selville, että toisessa laukeamisessa tuotetussa siemennesteessä oli suurempi proteiinitiheys, joka nopeuttaa siittiöitä ja Metron mukaan nopeammat siittiöt todennäköisemmin hedelmöittävät munasolun.

Testatakseen toisen laukeamisen laatua, Shengjingin sairaalan tutkijat tekivät yhteistyötä 500 pariskunnan kanssa, ketkä valmistautuivat IVF-hoitoihin. Tutkimukseen osallistuneita miehiä pyydettiin antamaan siemennestenäytteet joko useita päiviä tai alle kolme tuntia edellisen laukeamisen jälkeen.

Metron mukaan hedelmällisyyslääkärit tekivät työnsä ennen kuin istuttivat alkiot naisiin. Tutkijat saivat selville, että IVF-tapaukset, joissa käytettiin siittiöitä muutama tunti edellisen laukeamisen jälkeen tuotetusta siemennesteestä, johtivat todennäköisemmin elävän lapsen syntymään.

”Vuosien ajan miehiä on yleensä neuvottu rajoittamaan seksiaalista aktiivisuutta lisätäkseen raskauden todennäköisyyttä. On kuitenkin aika muuttaa ajatustapaa. Datamme osoittaa, että parien, joilla on suhteellisen normaalit siemennesteparametrit, kannattaisi harrastaa seksiä usein ovulaation aikaan. Tällä voi olla suuri merkitys perheen perustamisen kannalta”, Li kommentoi.

Lähde: Metro