Itseluottamuksen rakentumiseen ei ole yhtä ainoaa keinoa. Sen sijaan on olemassa useita pieniä jokapäiväisiä tekoja, joiden avulla voi löytää oikean suunnan elämässä.

Onko sinulla ongelmia ajatella itsestäsi mieluisasti? Alle on listattu vinkkejä, joiden avulla voit lisätä itseluottamustasi ja ylläpitää positiivisen asenteen.

Näiden neuvojen avulla voit onnistua:

1. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä

Tunnetilat ja asenteet voivat tarttua, joten on hyvä pitäytyä luottavaisten ihmisten seurassa.

2. Ole suunnitelmallinen

Organisointi on avain onneen päivittäisellä tasolla. Myöhästely puolestaan johtaa jännittyneisyyteen.

3. Nuku riittävästi

Jos olet väsynyt ja loppuunpalanut, olet takuulla myös tyytymätön itseesi. Vältä burnouttia ja anna itsellesi oikeus rentoutua.

4. Palkitse itsesi säännöllisesti

Jos et pysähdy ja tunnista saavutuksiasi aina aika ajoin, et huomaa myöskään itseluottamustasi. Vai oletko jumissa vaikean työtehtävän parissa? Anna itsellesi jokin pieni palkinto. Pienet saavutukset rakentavat polkuasi ja muistuttavat sinua siitä, miten upea olet.

5. Pidä taukoja

Pysähdy, hengitä ja nauti elämän pienistä, hiljaisista hetkistä. Tauot ovat hyvä keino rentoutua ja ladata akkuja.

6. Aseta pieniä, realistisia tavoitteita

Pienimmätkin saavutukset voivat nostaa itseluottamustasi, joten aseta kohtuullisia, lyhyen aikavälin tavoitteita itsellesi. Yritä sitten vähitellen tavoitella suurempia tavoitteita pienten tavoitteiden avulla. Oletko aina halunnut juosta maratonin? Aloita haastamalla itsesi pienin askelin ja etene siitä kohti unelmiasi.

7. Tee hyväntekeväisyyttä

Se, että annat jotain, saa sinut itsesi tuntemaan olosi paremmaksi. Tee vapaaehtoistyötä tai lahjoita vaikka vaatteitasi. Tämä vaikuttaa itseluottamukseesi positiivisesti.

8. Osaa sanoa myös ”ei”

Se, että suostut aina kaikkeen voi johtaa stressiin ja jännittyneisyyteen. Anna itsellesi mahdollisuus myös kieltäytyä välillä asioista. Pidemmällä aikavälillä olet siten tasapainoisempi ja onnellisempi.

9. Liiku

Tee aamuliikuntaa tai kävele vaikka lounastunnilla hieman, jotta saat kehoosi endorfiinejä. Treenaamisella on monia eri fyysisiä ja tunneperäisiä hyötyjä.

10. Varaa aikaa itsellesi

Varaa aikaa harrastuksillesi ja intohimoillesi. Oli kyse sitten kirjan lukemisesta tai pitkästä kävelylenkistä, sinun täytyy varata itsellesi aikaa, jotta voit rentoutua.

11. Täytä kalenterisi

On vaikea rakastaa itseäsi, jos olet vain kotona. Sulje tietokoneesi, soita ystävillesi ja sovi menoja. Matkusta, vieraile ystävien luona ja tapaa ystäviä kahvin äärellä. Se, että poistut kotoa ja teet asioita saa sinut paljon iloisemmaksi.

Lähde: Popsugar