Lue, mitä sinun unesi oikeasti merkitsevät

 1. Putoaminen korkealta
  Korkealta putoaminen on erittäin yleinen painajainen. Uni saattaa olla merkki siitä, että kaikki ei ole elämässäsi hyvin. Jos uneksit putoavasi vaikkapa jyrkänteeltä tai talon katolta, sinun kannattaa miettiä, kaipaatko jollain elämäsi osa-alueella suunnan muutosta tai muita muutoksia. Erään asiantuntijan mukaan putoamisesta kertovat unet voivat merkitä oikeassa elämässä olevasta pelosta, tai ne voivat merkitä sitä, että sinun tulisi rentoutua ja nauttia elämästä enemmän.

 2. Olet alasti
  Oletko nähnyt joskus unta, jossa huomaat yhtäkkiä olevasi alasti koulussa tai työpaikalla? Nämä unet ovat todella yleisiä monella. Asiantuntijan mukaan nämä unet voivat merkitä sitä. että tunnet itsesi huijariksi tai että pelkäät näyttää omia puutteitasi ja vikojasi.

 3. Sinua jahdataan
  Unet, joissa sinua jahdataan ovat erityisen puistattavia! Nämäkin unet ovat erittäin yleisiä. Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että näet kyseisiä unia, koska välttelet jotain todellisessa elämässä. Saatat myös yrittää paeta omia pelkojasi tai toiveitasi. Unen merkitys riippuu myös siitä, kuka tai mikä sinua jahtaa. Jos sinua jahtaa eläin, että välttelet omia tunteitasi, kuten vihaa tai intohimoa. Jos sinua taas jahtaa tuntematon ihminen, se saattaa merkitä synkkää lapsuusmuistoa tai traumaa. Jos sinua puolestaan jahtaa vastakkaisen sukupuolen edustaja, se voi merkitä, että pelkäät rakkautta tai vanha parisuhde vaivaa mieltäsi.

 4. Sinulta irtoaa hampaita
  Tämä uni saattaa merkitä eri asioita. Se saattaa merkitä, että olet huolestunut omasta viehättävyydestäsi ja ulkoisesta olemuksestasi. Se saattaa toisaalta myös merkitä, että olet huolissasi kyvystäsi kommunikoida tai pelkäät, että olet sanonut jotain noloa.

 5. Kuolema
  Kuoleminen on myös yksi yleisimmistä unien aiheista. Saatat nähdä unta, että sinulle läheinen ihminen kuolee, tai että kuolet itse. Nämä unet saattavat merkitä, että pelkäät muutosta ja tuntematonta.

 6. Koe tai tentti
  Jos näet painajaista siitä, että olet kokeessa tai tentissä, mielesi voi yrittää kertoa sinulle, että pelkäät alitajunnassasi epäonnistumista. Tämä kuuluu myös hyvin yleisiin uniin. Jos näet unta, että mokaat tentin, myöhästyt siitä tai menet siihen valmistautumattomana, saatat kokea, että et ole valmistautunut tosielämän haasteisiin.

 7. Pettäminen
  Uni, jossa kumppanisi pettää sinua tai sinä petät kumppaniasi voivat olla todella epämukavia ja stressaavia. Asiantuntijan mukaan tällaiset unet eivät kuitenkaan välttämättä merkitse konkreettista pettämistä, vaan sitä, että suhteessanne saattaa olla haasteita luottamuksessa ja kommunikoinnissa. Pettämiseen liittyvät unet merkitsevät usein, että et saa suhteesta sitä mitä tarvitset.

 8. Lentäminen
  Unet, joissa lennät saattavat olla joko todella jännittäviä ja vapauttavia tai sitten pelottavia. Nämä unet voivat merkitä hyvin eri asioita. Ne saattavat merkitä, että tunnet olosi vapautuneeksi ja itsenäiseksi, mutta toisaalta ne voivat kertoa siitä, että haluat paeta elämän realiteetteja.

 9. Olet raskaana
  Tämä uni saattaa merkitä monia asioita, kuten luovuutta tai pelkoja. Erään asiantuntijan mielestä nämä unet saattavat merkitä, että nainen pelkää olevansa huono äiti. Toisaalta uni saattaa myös merkitä sitä, että kehitys jossain asiassa tai jokin ihmissuhteesi syvenee.

Kuulostiko jokin kohta tutulta? Löysitkö vastauksen omiin uniisi? Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Very well mind