Ihotautilääkärillä on neuvot siihen, miten kannattaisi toimia juuri ostamiesi vaatteiden kanssa.

Moni ei luultavasti tule ajatelleeksi, missä kaikkialla vasta ostettu vaatekappale on ollut ennen kuin se päätyi sinun vaatekaappiisi. Niinpä usein ei myös tule ajatelleeksi, kannattaisiko uusi kiva paita tai söpö mekko pestä ennen kuin sen ottaa käyttöön ensimmäisen kerran.

Ihotautiopin professorina Columbia University Medical Centerissä toimivan Donald Belsiton mukaan kannattaisi; puhtaalta näyttävät vaatteet eivät ehkä olekaan niin puhtaita.

Belsito kertoi, kuinka vaatteissa olevat väriaineet ja formaldehydihartsit voivat aiheuttaa toisilla ihoärsytystä ja toisilla kunnon allergisia reaktioita. Ne eivät kuitenkaan ole ainoat mahdolliset haitat, jos otat uudet vaatteet heti käyttöön.

”Olen nähnyt täitapauksia, joissa täit luultavasti siirtyivät vaatteen kokeilusta kaupassa ja on tiettyjä tarttuvia tauteja, jotka voivat siirtyä eteenpäin vaatteiden välityksellä”, Belsito sanoi.

”Olen myös nähnyt syyhytartuntoja vaatteiden takia”, hän jatkoi.

Sovituskopit eivät ole ainoat paikat, joissa vaatteet ovat kosketuksissa muiden kanssa. On mahdotonta sanoa kuinka monet ovat käsitelleet vaatteita niiden valmistuksen ja sinun vaatekaappiisi päätymisen välillä.

Ihotautilääkärin suosituksesta vaatteet kannattaisi pestä ainakin kerran ennen kuin niitä alkaa käyttää – Belsito itse tosin pesee uudet vaatteet peräti kahdesti.

”Hygienian kannalta se on hyvä tehdä. Ihtotautilääkärinä olen nähnyt esimerkkejä melko oudoistakin jutuista, joten en halua ottaa riskejä”, hän päätti.

Lähde: TODAY