Mustan huumorin ystävät voivat olla myös korkeammin kouluttautuneita ja vähemmän aggressiivisia.

Musta huumori, synkille, mauttomille ja kieroutuneille vitseille nauraminen tai omien sellaisten kertominen, voi herättää monissa pahennusta. Cognitive Processing -journalissa julkaistu tutkimus tuo kuitenkin mustan huumorin ystäville hyviä uutisia: he voivat olla muita älykkäämpiä.

Wienin lääketieteellisen yliopiston tutkijat pyysivät 156 tutkimukseen osallistunutta arvioimaan Uli Steinin The Black Book -teoksen sarjakuvia, jotka tutkimuksesta uutisoineen Good Housekeepingin mukaan sisältävät sairasta huumoria.

Osallistujia pyydettiin arvioimaan, ymmärsivätkö he vitsin, oliko se heidän mielestään hyvä ja oliko se heidän mielestään yllättävä, vulgaari tai kiinnostava. Tutkijat myös mittasivat osallistujien verbaalista ja nonverbaalista älykkyyttä, mielialahäiriöitä sekä aggressiivisuutta.

Good Housekeepingin mukaan tutkimuksessa selvisi, että ihmiset, jotka ymmärsivät ja nauttivat mustasta huumorista, saivat paremmat tulokset sekä verbaalisen että nonverbaalisen älykkyydeen kohdalla. Heillä oli myös todennäköisemmin korkeampi koulutus sekä todennäköisemin saivat alhaisemmat tulokset aggressiivisuuden ja mielialahäiriöiden suhteen.

Tutkijat uskovat, että yhteys mustan huumorin ja älykkyyden välillä voi johtua siitä, että vaatii sekä kognitiivisia että emotionaalisia taitoja ymmärtää vitsejä ja niiden huumoria. Koska musta huumori on erityisen monitahoista, vaatii se korkeampaa älykkyyttä ja alhaisempaa aggressiota ymmärtää, että mauttomat, kieroutuneet vitsit ovat juuri sitä, vitsejä, eikä niitä tarvitse ottaa liian vakavasti.

Seuraavan kerran siis kun joku sanoo, että mustaa huumoria sisältävälle vitsillesi ei saisi nauraa tai se oli törkeä, voit vain tuntea tyytyväisyyttä siitä, että olet todennäköisesti paheksujaa älykkäämpi. Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Mikä on törkein tai mauttomin vitsi, jonka sinä olet kuullut? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Good Housekeeping

Kommentit

Kommenttia