Pidä kotisi siistinä: Viisi asiaa, jotka kannattaa tehdä päivittäin

Ota nämä tavat osaksi omaa elämääsi, niin kotisi pysyy paremmin järjestyksessä.

Kodin pitäminen siistinä ja todella hyvässä järjestyksessä vaatii päivittäistä työtä. Listasimme aiemmin Martha Stewartin vinkit, mitä jokaisessa kodissa pitäisi tehdä päivittäin, ja nyt sen tueksi alle on listattu 5 asiaa, joita siistit kodit omaavat ihmiset tekevät päivittäin.

Näin siistin kodin omaavat ihmiset toimivat:

Tyhjennä astianpesukone aamulla

Kun tyhjennät astianpesukoneen puhtaista astioista aamulla, se on valmis ottamaan päivän aikana uudet tiskit vastaan. Tällä tavoin päivällisen jälkeen on helppo siirtää tiskit pestäväksi eikä niitä pääse kertymään tiskipöydälle.

Pyykit pyörimään säännöllisesti

Pesemällä pyykit säännöllisesti, ei likapyykkiä kerry huimaa vuorta. Suurissa perheissä päittäinenkin pyykinpesu voi olla hyvästä, mutta jos asut yksin, pitäisi pari ennalta päätettyä pesupäivää viikossa riittää.

Laita vaatteet pois päivän päätteeksi

Vaikka olisikin todella houkuttelevaa vain vetää lököhousut jalkaan pitkän työpäivän pääteeksi ja jättää päivän aikana käytössä olleet vaatteet lojumaan jonnekin, on parempi käyttää hieman aikaa siihen, että viikkaat tai ripustat vaatteet kaappiin tai laitat ne pyykkikoriin. Näin sekä kotisi että vaatteesi näyttävät paremmalta.

Keittiö siistiksi ennen unille menoa

Koeta vastustaa kiusausta jättää keittö sottaiseksi ruoanlaiton jälkeen. Siisti kattilat, laita tiskit koneeseen, pyyhi työtasot ynnä muut. Jos jätät siistimiset seuraavaan päivään, ovat sotkut jääneet astioihin pahemmin kiinni ja sen lisäksi joudut aamulla hoitamaan sotkut pois sen sijaan, että olisit voinut aloittaa puhtaalta pöydältä.

Suunnittele etukäteen

Saat päiväsi käyntiin paremmin, jos edeltävänä iltana olet valinnut seuraavan päivän vaatteet valmiiksi tai ennen viikonlopuksi suunniteltua kylpyhuoneen siivousta tarkistat, mitä siivousvälineitä ja -aineita joudut hankkimaan kaupasta.

Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.