Kodinhoidon hyvin tunteva Stewart listasi kuusi asiaa, mitä jokaisessa kodissa pitäisi tehdä joka päivä.

Kodin pitäminen siistinä voi tuntua välillä todella työläältä. Pienillä päivittäisillä tavoilla siinä voi kuitenkin onnistua paremmin.

Muun muassa kodinhoidon ja siisteyden hyvin tunteva Martha Stewart kertoikin HuffPostille, mitä asioita jokaisessa kodissa pitäisi tehdä siisteyden eteen päivittäin.

Stewartin mukaan nämä kotityöt pitäisi tehdä päivittäin:

Petaa sänky

Siisteys aiheuttaa siisteyttä. Sijattu vode saa heti koko makuuhuoneen näyttämään siistimmältä ja siltä, että se on hyvässä järjestyksessä. Tämän myötä jätät myös epätodennäköisemmin muun muassa vaatteita lojumaan lattialle.

Siisti ”roinat”

Aina lähtiessäsi huoneesta vilkaise pikaisesti ympärillesi ja katso, ovatko jotkin asiat siellä, missä niiden ei pitäisi olla. Jos näin on, laita ne oikeille paikoilleen.

Lajittele posti

Anna itsellesi muutama minuuti aikaa käydä posti läpi heti, kun olet hakenut sen laatikosta tai nostanut sen eteisen lattialta. Järjestele postit myös sen mukaan, mistä on kyse: henkilökohtaiset postit, laskut, lehdet, mainokset ja niin edelleen.

Siivoa jälkesi ruoanlaiton lomassa

Sen sijaan, että tiskiallas täyttyisi kattiloista ja pannuista, pese ne tai laita ne astianpesukoneeseen samalla, kun valmistat ruokaa.

Pyyhi roiskeet ja tahrat niiden ollessa tuoreita

Oli kyse sitten tomaattikastikkeesta keittiön pöydällä tai meikistä kylpyhuoneen tasolla, on lähes kaikki roiskeet, tahrat ynnä muut nopeinta ja helpointa puhdistaa, jos sen hoitaa heti eikä anna tahran kuivua.

Pyyhi keittiön lattia

Joka ilta sen jälkeen, kun olet hoitanut tiskit päivällisen jälkeen, pyyhi lattia. Näin vaikeasti siivottavaa likaa ei pääse kertymään ja viikottainen siivouskin on jatkossa nopeampi.

Lähde: HuffPost