Kun elää parisuhteessa, tulee kohtaamaan monia riitoja.

Osa parisuhderiidoista on niin turhia, että niitä ei kannattaisi ottaa riidanaiheeksi. Ne eivät ole sinun eikä kumppanisi arvoisia. Kaikista parasta olisi, että joistakin aiheista osattaisiin keskustella, eivätkä ne johtaisi erimielisyyksiin.

Näitä kuutta aihetta ei kannata ottaa riidanaiheiksi

1. Harrastukset ja ajanvietto erillään

On helppoa tuntea itsensä hylätyksi tai mustasukkaiseksi, kun puoliso haluaa viettää omaa aikaa. Mutta se tekee suhteelle hyvää, joten siitä ei kannata riidellä, kunhan sitä on normaali määrä.

2. Appivanhemmat

Monien ihmisten on vaikea tulla toimeen appivanhempiensa kanssa, mutta heidän en kannata antaa olla niin suuressa osassa suhdetta, että se vaikuttaisi suhteeseen negatiivisesti. Se ei ole sen arvoista.

3. Pienet vanhemmuuteen liittyvät ongelmat

Tietyt vanhemmuuteen liittyvät erimielisyydet voivat usein aiheuttaa ongelmia parisuhteeseen. Toinen saattaa antaa lapsille helpommin periksi kuin toinen. Kannattaa riitelyn sijaan koittaa löytää jokin kummallekin sopiva tapa kasvattaa lapsia.

4. Kotityöt

Ihanteellista olisi toki se, että koti näyttäisi aina siistiltä. Sitä se tuskin on kellään, mutta siitä ei kannata riidellä, jos toinen tekee vähemmän kotitöitä. Tämänkin asian voi sopia keskenään eikä siihen tarvita riitelyä. Kun aloittaa suhteen, on hyvä valmistautua siihen, että koti ei ole välttämättä enää koskaan niin siisti kuin ennen.

5. Kodin sisustus

Kuten kotitöistä, myös kodin sisustamiseen voi liittyen voi tulla riitoja. Verhojen värit, kaappien paikat ja muut tuollaiset asiat eivät ole niin tärkeitä kuin parisuhde, joten niistä ei kannata riidellä.

6. Mitä TV-ohjelmaa tai ja elokuvaa katsotaan

Tämäkin voi aiheuttaa riitaa, jos toinen saa aina valita mitä televisiosta katsotaan. Jos se olet sinä, anna kaukosäädin välillä puolisollesi, jotta näin vähäpätöisestä asiasta ei tarvitsisi riidellä.

Lähde: Yourtango