Asiantuntijat listasivat niin fyysisiä kuin henkisiä vaikutuksia, joita rakastumisella on.

Rakastuminen on yksilöllistä ja jokaisen kohdalla se tulee ilmi erilaisin tavoin.

”Kehonkieli ei yleensä ole paras tapa arvioida, oletko itse tai onko joku toinen rakastunut”, psykoterapeutti Louis Laves-Webb totesi.

Cosmopolitanin mukaan se johtuu siitä, että yhdellä ihmisellä esimerkiksi hiusten pörröttäminen voi tarkoittaa, että hän on todella tykästynyt sinuun ja toisen ihmisen kohdalla se voikin tarkoittaa, että hänellä on hilsettä ja päänahkaa kutittaa.

Mitään tarkkaa tapaa ei siis ole tunnistaa, että olet tai joku on rakastunut – sen vain tietää. Cosmopolitan kuitenkin huomauttaa, että on erilaisia merkkejä, jotka voivat auttaa sinua tunnistamaan tunteesi ja sisäistämään, että olet todella rakastunut.

Alla on asiantuntijoiden listaamia, vähemmän ilmeisiä merkkejä siitä, että Amorin nuoli on osunut sinuun.

Fyysisiä vaikutuksia:

Sertifioitu parisuhdeasiantuntija Adina Mahalli kertoi Cosmopolitanille, että tutkimuksen mukaan rakastuminen voi vähentää fyysistä kipua jopa 40 prosenttia.

”Se on lisätodiste siitä, että rakkautensa kohteen lähellä oleminen esimerkiksi epämukavan operaation aikana voi tehdä kokemuksesta siedettävämmän ja auttaa myös fyysisesti”, hän sanoi.

Apulaisprofessori R. Matthew Montoya johti tutkimusta Daytonin yliopistossa, missä tunnisettiin nonverbaalisia tapoja, joita ihmiset osoittavat, kun pitävät jostakusta.

Käytöksen matkiminen ja pään nyökyttely liittyi viehättymiseen ja toisesta ihmisestä pitämiseen länsimaisissa kulttuureissa”, Montoya selitti.

Affinity Therapyn omistaja Ross Grossmanin mukaan stressikin voi olla merkki rakastumisesta.

Jos stressin määrä on kasvanut, voi se olla merkki siitä, että olet rakastunut, koska aivosi pumppaavat stressihormonina tunnettua kortisolia”, hän totesi.

”Jos jokainen viesti, tai niiden puute, tekee sinut hulluksi, saatat olla rakastunut”, Grossman jatkoi.

Spark Matchmakingin omistaja, parisuhdeasiantuntija Michelle Fraleyn mukaan kun joku on saanut sinun jakamattoman huomion – etkä tunne edes tarvetta tutkia puhelintasi hänen seurassaan – lähettää se hänelle viestin, että olet kiinnostunut ja ehdottomasti rakastunut.

Jos voit pitää katsekontaktia toisen kanssa ainakin neljä sekuntia, voi tämä katsekontakti viestiä toiselle viestin rakkaudesta”, Fraley sanoi esimerkkinä toisesta rakastumisen merkistä.

Stressihormoni kortisoli voi myös vaikuttaa rakastuneena vointiin.

”Kun olet rakastunut, saatat myös hikoilla tai tuntea olosi huonoksi ja pahoinvoivaksi nousseen kortisolitason takia”, Season’s in Malibun parisuhdeasiantuntija Audrey Hope kertoi Cosmopolitanille.

Henkisiä vaikutuksia:

Mahallin mukaan ennen kuin ihmiset löytävät ’Sen Oikean’, heidän katseensa harhailee muihin.

”Jopa deittaillessa henkilö, joka ei ole vielä rakastunut, huomaa katselevansa tiedostamatta muita vaihtoehtoja. Mutta kun olet rakastunut, kiinnostus muihin katoaa. Kumppanisi on todella se ainoa, jolle suot katseesi”, Mahalli selitti.

Herkkyys ja haavoittuvaisuus puhuvat myös rakastumisen puolesta.

”Paras merkki siitä, oletko rakastunut, on se, miten haavoittuvainen voit olla hänen seurassaan. Aivan kuin toisen päästäminen fyysisesti lähelle voi olla merkki rakkaudesta, on myös se rakkauden merkki, kun annat toisen tuntea sinun emotionaalisen itsesi”, Laves-Webb kertoi.

”Kun olemme rakastuneita, tiede on osoittanut meidän alkavan laittaa rakkauden kohteen itsemme edelle. Hänestä tulee tärkein”, Lyons Elite Matchmakingin toimitusjohtaja Emily Lyons sen sijaan totesi.

Toisesta huolehtiminen voi myös auttaa sinua huomaamaan, että olet rakastunut.

”Kun huomaat olevasi huolissasi hänen turvallisuudestaan tai näet paljon vaivaa siihen, että hän on turvassa ja hänellä on hyvä olla, on se rakkautta”, Grossman sanoi.

”Kun mieluummin annat auton roiskuttaa ravan itsesi päälle kumppanisi sijaan, olet rakastunut”, hän lisäsi.

Lähde: Cosmopolitan

Kommentit

Kommenttia