Säännöt liittyvät niin ex-kumppaneihin kuin puhelimen näpräämiseen käytettyyn aikaan.

Nykyisin monet viettävät paljon aikaa älypuhelintensa parissa eri sosiaalisen median palveluita käyttäen. Somen käyttö voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia parisuhteessa ja parit saattavat riidellä niin sen parissa käytetystä ajasta ja siitä, mitä kumppani somessa oikein puuhaa.

Jotta ongelmatilanteilta voisi välttyä ja suhde voisi paremmin, kannattaisi parien sopia tietyt pelisäännöt somen käytön suhteen. Parisuhdeasiantuntija ja -terapeutti Rachel Sussman onkin listannut kuusi sääntöä, jotka jokaisella parilla pitäisi olla.

Treffi-iltana puhelimet syrjään

Monilla pareilla on tapana viettää treffi-iltoja, joiden tarkoitus on keskittyä toisiinsa ja viettää aikaa yhdessä – ei siis kaikkien satojen some-kavereiden kanssa. Puhelimet kannattaa laittaa äänettömälle tai pois päältä sekä pois näkyvistä, että Facebookin uutissyötteen selaaminen ei ala houkuttaa.

Puhelin pois tiettyyn aikaan illasta

Älypuhelimen ruudun tuijottaminen juuri ennen unille menoa ei ole hyvästä yöunien laatua ajatellen, mutta puhelimen kannattaa antaa olla rauhassa myös parisuhteen takia. Sussmanin mukaan parien pitäisikin sopia tietty aika, jonka jälkeen puhelinta ei enää katso.

Suhtaudu kaikkeen varauksella

Onnelliset pariskunnat julkaisevat vähemmän parisuhteistaan somessa, koska he eivät tunne tarvetta verrata itseään muihin.

”Mitä enemmän somea katsoo, sitä enemmän se näyttää siltä kuin kaikilla olisi parempi elämä kuin itsellä on”, Sussman kertoi.

”Se voi saada tuntemaan olonsa todella huonoksi ja se voi myös innostaa käyttäytymään kuin itselläkin olisi mitä parhain elämä”, hän lisäsi.

Sussmanin mukaan monet hänet asiakkaansa tekevät some-julkaisuja monta kertaa päivässä siitä, mitä syövät, miten ovat pukeutuneet ja mitä tekevät, mutta suurin osa siitä ei pidä paikkaansa.

”Sosiaaliseen mediaan täytyy todella suhtautua varauksella. Minusta vain pieni osa on totta”, asiantuntija totesi.

Kysy lupa ennen kuvan julkaisua

Ylipäänsä on kohteliasta kysyä toiselta lupa ennen kuin kuvan jakaa somessa, mutta etenkin kumppanin mielipide on syytä selvittää. Hänellä voi olla erilainen ajatus siitä, mitä haluaa muiden nähtäville itsestään tai hän ei välttämättä pidä siitä, miltä näyttää kuvassa. Siksi kannattaa pelata varman päälle ja kysy ensin.

Älä seuraa exiä somessa

Jos ex-rakkaasi on edelleen osa elämääsi, uusi kumppanisi tuntee hänet ja erosta on kulunut tarpeeksi kauan, jotta molemmat ovat varmasti päässeet suhteesta yli, voi silloin ex-kumppania seurata somessa, mutta jos näin ei ole, on Sussmanin sääntöjen mukaan parempi pysyä erossa exän some-sivuista.

Älä tykkää exän kuvista

Exän some-julkaisujenkin kannattaisi antaa olla rauhassa, sillä siitä voi koitua ongelmia nykyisessä suhteessa.

”Sitä kuulee paljon tarinoita ihmisten salasuhteista entisten kumppaneiden kanssa Facebookissa tai Instagramissa”, Sussman sanoi.

”Se voi olla vaarallista”, hän jatkoi.

Mitä mieltä olet Sussmanin ohjeista? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Business Insider