Näillä viidellä vinkillä voit jäähdytellä hellepäivinä.

Suomessa saa harvoin nauttia helteestä, mutta silloin, kun sitä on, ei kaikille kuumuus sovi tai tee hyvää. Katso alta helpot niksit jäähdyttelyyn!

Viilenny kesällä näin:

Vedä verhot eteen. Kaunista kesämaisemaa on mukava katsella, mutta aurinko kuumentaa sisätilatkin tehokkaasti. Pidä verhot kiinni auringonlaskuun asti ja sulje ne heti aamulla. Mitä paksumpi verhomateriaali, sitä paremmin lämpö pysyy ulkona.

Pistä Facebook kiinni! Mitä vähemmän energiaa käytät, sitä viileämpi sinulla on. Eli laita kiinni kaikki elektroniset laitteet kun et käytä niitä – jos vain voit!

Pidä pää kylmänä. Niskan ja pään alueen jäähdyttely viilentää koko kehoa. Kokeile kosteaa huivia tai jääpaloja. Kylmäkallet ovat myös oivallinen idea. Kylmällä painelu helpottaa myös hyttysenpuremien kutinaa jos sääsket ovat päässeet yllättämään.

Tuunaa tuuletinta. Aseta tuulettimen eteen suolatulla jäällä täytetty metalliastia. Jään sulaessa ilma jäähtyy ja tuuletin levittää mukavan viileää ilmaa. Kokeile laittaa myös liesituuletin päälle, se kierrättää kuumaa ilmaa pois ja tuo viileää ilmaa sisälle.

Ole alasti! Mitä vähemmän vaatetta, sitä viileämpi olo! Yksinkertaista mutta toimivaa. Joskus myös vartalon täysin vaatteilla peittäminen auttaa kuumuutta vastaan, erityisesti kuivassa ilmastossa. Jos jotain on pakko päälle pukea, valitse vaaleita vaatteita, jotka on valmistettu luonnollisista materiaaleista kuten esimerkiksi puuvillasta tai silkistä.

Lähde: WikiHow