Hampaasi arvostavat enemmän sitä, jos nautit suklaamunasi yhdeltä istumalta.

Jos olet hankkinut pääsiäistä varten kasan suklaamunia ja ajatellut nauttivasi ne pitkin pääsiäisviikkoa, kannattaa harkita toisenlaista toimintatapaa.

Suuhygienian asiantuntija TePen mukaan parempi idea on syödä kaikki suklaamunat yhdellä kertaa – ainakin hampaitaisi ajatellen. Brittilehti Metro kuitenkin huomauttaa, ettei se välttämättä ole fiksu ratkaisu verensokerin tasoja ajatellen.

Sokerin syömisen jälkeen suulta kestää 20 minuutista kahteen tuntiin tasapainottaa suun hapot uudelleen. Jos natustat suklaaherkkuja pitkin päivää, ovat hampaasi jatkuvan ”hyökkäyksen” alla.

TePe myös suosittelee ajoittamaan pääsiäismunien syömisen heti aterian jälkeen, jotta happovahingot rajoittuvat vähempiin kertoihin ja hampailla on enemmän aikaa toipua.

Metron mukaan useiden pääsiäismunien syöminen kerralla ei todella saata olla hyvä ajatus vatsaasi ja verensokeriasi ajatellen, mutta jos olet kaivannut tekosyytä, olet saanut sellaisen: et olet vastuuton lapsi, joka mättää suklaamunia naamaansa, olet hammashygienian intoilija!

Lähde: Metro