Blogikirjoitus on jakanut sen lukeneet kahteen leiriin: toiset kauhistelevat ja tuomitsevat, toiset kannustavat.

Kaksplussan sivuilla Kotitalouskriisi-blogia pitävä Maria Nordin teki pääsiäisviikonlopun aikana blogissaan paljastuksen, joka on herättänyt paljon keskustelua puolesta ja vastaan.

Kuukautisia ja kuukautisverellä luotua taidetta blogitekstissään käsittelevä Nordin kertoo maalanneensa pääsiäismunan kuukatisverellä.

”Kuukautisverellä maalatussa pääsiäismunassa on juuri sopivasti ulottuvuuksia. Ja todellakin aion syödän tuon munan”, Nordin kirjoittaa.

Hän myös julkaisi sekä blogissaan että bloginsa Instagram-tilillä kuvan kuukautisverellä koristellusta munasta:

Muusikko Reino Nordinin puoliso kertoo blogissaan maalavaansa muutenkin toisinaan kuukautisverellä.

”Olen jo pitkään antanut periksi houkutuksille ja maalannut kuukautisverellä. Silloin tällöin kastan pensselin kuukuppiin. Yleensä maalaan omakuvan tai oman logoni”, Nordin kertoo blogissaan.

”Syksyllä kirjoitin kuukautisverellä rakkaudentunnustuksen Donald Trumpille, joka lausui hölmöjä kuukautisista”, hän lisää.

Esikoisensa syntymän jälkeen Nordin alkoi käyttää kuukuppia ja kirjoittaa sen käytön parantaneen hänen suhdettaan kuukautisiin.

”Käsittelen kuukaustiverta ylpeänä, kippaan täyden kupillisen ja ihailen punaisia marmorikuvioita, jotka se synnyttää valkoista posliinia vasten”, Nordin sanoo blogissaan.

Blogiteksti on saanut kommentteja laidasta laitaan niin sosiaalisessa mediassa kuin kirjoituksen kommenttiosiossakin. Osa tyrmää kuukautisverellä taiteilun:

”Nyt menee jo todella pahasti yli!”

”Tätä ei olisi ehkä tarvinnut blogissa kertoa… Huhhei. Ei tullut mitenkään hyvä olo lukiessa.”

” Mietin mitä ihmettä mä just luin?!? :D hyi!”

”Yääääääääk”

”Todella kuvottavaa!!”

”okei. Nyt meni oudoksi.”

Osa taas kannustaa ja tukee Nordinia:

”Hyvä! Pitääkin ravistella noita yököttelijöitä.”

”:DD voi luoja miten kaikki täällä ottaa kunnolla nokkiinsa. Ihanan omaa ja uniikkia, keep on rollin’!”

”Ensimmäinen ajatus mullakin että yök, seuraavaksi ajattelin että no mikäs siinä! Saa siitä tavarasta näköjään jotain hienoakin aikaiseksi.”

”Postauksen pointti oli menkkatabun rikkominen, se nyt vaan tehtiin askartelun keinoin. Jos naiset eivät ole valmiita tämän tabun rikkomiseen ja tekemään menkoista hyväksyttyä ja normaalia, niin junnaamme asian suhteen paikoillaan. Se on harmi, koska syytä häpeilyyn ei saisi olla.”

Voit lukea koko blogitekstin täältä. Kirjoituksesta ja sen herättämästä keskustelusta kertoi ensimmäisenä MTV.