Varpaankynsissä voi olla monenlaisia värimuutoksia.

Se, että varpaankynsiin ilmestyy valkoista väriä, on aika yleistä. Se voi johtua monesta eri syystä. Valkoinen väri voi esiintyä kynsissä vain täplinä. Tässä alla on viisi syytä valkoisille varpaankynsille.

Jokin haaveri

Varpaankynteen voi tulla valkoista väriä, jos varvas on osunut johonkin. Jos haaveri ei ole suuri, silloin ei ole kyse mistään vakavasta ja väri muuttuu normaaliksi aika nopeasti.

Mineraalien puutos

Valkoiset varpaankynnet saattavat olla merkkinä siitä, että et saa tarpeeksi vitamiineja ja kivennäisaineita. Silloin syynä voi olla esimerkiksi raudanpuuteanemia ja sinkin puute. Valkoista väriä on silloin yleensä vain varpaankynnen kärjessä.

Kynsisieni

Varpaassa oleva kynsisieni voi aiheuttaa kynteen monenlaisia värimuutoksia sekä myös kynsien irtoamista, haurautta ja paksuuntumista. Kynsisienen yksi merkki voivat olla myös valkoiset varpaankynnet. Kynsisieniä on monenlaisia.

Kynsipsoriaasis

Kynsipsoriaasis on yleinen tulehduksellinen kynsisairaus. Sitä voi hoitaa monella eri tavalla esimerkiksi kortisonivoiteilla ja valohoidolla.

Sairaudet ja myrkytykset

Valkoiset viivat varpaankynsissä voivat olla merkkinä useista eri terveysongelmista. Kyseessä voi olla myös jonkinlainen myrkytystila.

Varpaankynsien värimuutoksia on syytä seurata, jotta osaa arvioida, että kyse ei ole mistään vakavasta.

Lähde: Healthy

LUE MYÖS