Silmien väriä voi käyttää apukeinona, kun etsii itselle täydellisesti sopivaa hiusväriä.

Jos suunnittelet hiusten värjäämistä uudella sävyllä, on yleensä hyvä ottaa huomioon muutama seikka. Yleisimmin ne ovat värin ylläpito, kuinka helppo väri on saavuttaa luonnolliseen hiusväriisi nähden ja miten sävy sopii ihosi sävyyn, kertoo Popsugar.

Ei kuitenkaan pidä unohtaa yhtä merkittävää tekijää: silmiesi väriä, johon hiusalan ammattilaiset kiinnittävät huomiota, kun suosittelevat asiakkaalleen uutta hiusväriä. Kolme ammattilaista onkin paljastanut viisauksiaan Popsugarille ja kertonut, millaiset hiusvärit sopivat täydellisesti sinisilmäisille ihmisille.

”Sinisilmäisillä on monenlaisia vaihtoehtoja hiusväriksi, joka saa silmät erottumaan”, Ruskin taiteellinen johtaja Laura Gibson kertoi.

Rob Peetoom Salonin johtava värjääjä Hitomi Ikedan mukaan sinisilmäiselle sopii lähes mikä tahansa sävy vaaleiden ja ruskeiden maailmasta. Moni sinisilmäinen onkin blondi, mikä näyttää hyvältä, koska se on niin luonnolliselta näyttävä yhdistelmä.

Monia vaihtoehtoja

Sinisilmäisille hyvät hiusvärivaihtoehdot eivät kuitenkaan ole vain tietynlaista blondia tai ruskeaa, minkä lisäksi on myös muita sopivia värejä. Ruskin maailmanlaajuisen luovan johtajan Matt Swinneyn mukaan sinisten silmien kanssa yleensä parhaimmat hiusvärit ovat platinablondit, hiekkaiset blondit, mansikkablondit, punertavat (ginger), kastanjanruskeat, espressoruskeat ja mustat (raven black).

Ikedan mukaan Swinneyn listaamat sävyt antavat täydellisen määrän kontrastia, joilla siniset silmät nousevat esiin. Esimerkkejä blondeista sinisilmistä ovat muun muassa Gigi Hadid ja Taylor Swift, kun taas tummemmista sävyistä esimerkkejä ovat Alexandra Daddario sekä Megan Fox ja Emma Stone punaisesta.

Jotta olisit vielä varmempi sinulle täydellisesti sopivasta hiusväristä, mieti minkävärisissä vaatteissa koet olevasi parhaimmillasi ja etsi hiusväri tästä värimaailmasta. Kun yhdistät siihen vielä ihonvärisi, löydät täydellisen värimatchin itsellesi.

”Esimerkiksi jos ihosi on todella vaalea, pehmeä kupari tai platina sopisi parhaiten ihosi ja silmiesi väriin. Jos ihosi on tummempi, tumma espressonruskea saa silmäsi todella esiin ja ihosi hehkumaan”, Gibson vinkkasi.

Alla muutama esimerkki sekä vaaleista, tummista että punertavista hiuksista sinisilmäisillä – lisää kuvaesimerkkejä löydät täältä.

Vaaleat hiukset ja siniset silmät (kuvassa malli Gigi Hadid)

Punertavat hiukset ja siniset silmät (kuvassa näyttelijä Emma Stone toinen oikealta, löydät lisää kuvia klikkaamalla julkaisussa näkyvää pientä nuolta)

Tummat hiukset ja siniset silmät (kuvassa näyttelijä Alexanda Daddario)

Lähde: Popsugar