Nämä teot ja tavat voivat auttaa sinua nauttimaan sinkkuudestasi täysin rinnoin.

Sinkkuelämä ei ole aina helppoa. Monilla voi olla hetkiä, jolloin miettivät löytävätkö koskaan sitä oikeaa ihmistä rinnalleen ja paine sinkkumarkkinoilta poistumiseen tuntuu vain kasvavan, kun ikää tulee lisää.

Sinkkuelämä voi kuitenkin olla myös nautinnollista ja hauskaa aikaa elämässä, kun siitä osaa ottaa kaiken ilon irti.

”Ymmärsin, että sinkkuna oleminen tai parisuhteessa oleminen on sellaista kuin itse siitä teemme”, toteaa elämäntapa- ja uravalmentaja Sarah Bogdanski, joka on ollut ison osan aikuisiästään sinkkuna, kolmekymppistensä alkuvuosiin saakka.

Bogdanski listasikin Huffington Postille seitsemän tapaa, joilla hän teki sinkkuudesta positiivisen jakson elämässään.

”Tein nämä kaikki asiat itse ja olen todella iloinen, että tein niin”, hän vinkkaa.

Lue alta Bogdanskin vinkit, miten todella nauttia sinkkuna olemisesta.

1. Opi tuntemaan kotikaupunkisi

Asuitpa sitten isossa kaupungissa tai pienemmällä paikkakunnalla, on siellä aina jotain uutta koettavaa tai nähtävää uusista kahviloista museoiden näyttelyihin. Seikkaile ja tutki kotipaikkaasi. Se voi olla yksi jatkuva seikkailu ja koskaan ei voi tietää, kenet kohtaat eri paikoissa kulkiessasi.

2. Asu yksin

Bogdanski suosittelee asumaan yksin ennen parisuhdetta, jos se on mahdollista. Hänen mukaansa mikään ei voita sitä, että sinulla on oma tila, jossa elää kuin haluat ilman, että joudut vastamaan siitä kenellekään – vaikka se olisi lyhytaikaista.

3. Mene treffeille tyypin kanssa, kenen kanssa et koskaan uskoisi päätyväsi yhteen

Voit yllättyä, kun tutustut ihmisiin, jotka eivät ole sinun ”tyyppiäsi”. Siitä voi syntyä uusi ystävyyssuhde, se voi olla mainio uusi tuttavuus uraa ajatellen tai kenties jopa huomaatkin viehättyväsi hänestä. Uusiin ihmisiin tutustuminen tekee elämästä hieman mielenkiintoisempaa ja koskaan ei voi tietää, mitä siitä seuraa.

4. Matkusta yksin tai ystäviesi kanssa

Siinä on Bogdanskin mukaan jotain todella erityistä, kun lähdet matkustelemaan yksin tai ystävän tai pienen porukan kanssa. Se on erilaista kuin tyttö- tai poikaystävän kanssa matkustelu, koska kyse on enemmän sinusta (jos matkustat yksin) tai kokemusten jakamisesta läheisten ystäviesi kanssa. Matkakokemukset ovat muistoja, jotka eivät koskaan unohdu ja uusien paikkojen ja kulttuurien kokeminen voi opettaa sinulle paljon itsestäsi.

5. Kokeile uutta harrastusta tai mene takaisin kouluun

Sinkkuna ollessa on mainiosti mahdollisuus keskittyä itseensä ja kehittyä. Paneudu luomaan parempi versio itsestäsi – olipa se sitten keskittymistä uuteen harrastukseen tai esimerkiksi kouluttautumalla lisää.

6. Anna aikaasi muille

Hyvät teot levittävät positiivisuutta ympärillesi ja antaa sinulle sisäistä säihkettä. Se on hauskaa niin yksin kuin yhdessä ystävien kanssa. Selvitä erilaisia tapoja, miten voit tehdä hyvää omalla alueellasi.

7. Tee jotain toivelistaltasi

Oletko aina halunnut muuttaa toiseen kaupunkiin tai maahan tai kenties perustaa oman yrityksen? Tai ottaa upeita valokuvia itsestäsi tai käydä kiipeilemässä vuorella toisella puolen maapalloa? Olipa kyse mistä tahansa, sinkkuna ollessa on mainio aika toteuttaa se. Olipa toivelistallasi mitä tahansa, askeleen ottaminen sen toteuttamiseksi on piristävää, koska se on oma, erityinen hetki elämässäsi, mistä tulet aina olemaan ylpeä.

Lähde: Huffington Post