Naisen saaminen laukeamaan seksin aikana tekee monen miehen olon miehekkäämmäksi.

Monelle naiselle on voinut tulla tutuksi vastakkaista sukupuolta oleva seksikumppani, joka erittäin innokkaasti haluaa saada naisen laukeamaan seksin aikana ja jopa kyselee orgasmin perään.

Miehen innokkuus ei kuitenkaan välttämättä johdu siitä, että hän välittäisi suuresti naisen tuntemasta mielihyvästä. Metron mukaan uusi tutkimus on tuonut ilmi, että miehet haluavat naisten saavan orgasmin, koska se on heille egon nostatusta ja miehet etsivät kumppaniensa orgasmeista rohkaisua.

Journal of Sex Research -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten 810 mieheltä kysyttiin heidän suhtautumisestaan seksiin ja sukupuolirooleihin. Tutkijoille selvisi, että monelle miehelle naisen orgasmit ovat tapa vahvistaa maskuliinisuuttaan; osallistujat kertoivat, että naisen saaminen laukeamaan sai heidät tuntemaan olonsa miehekkäämmäksi.

Ajatus siitä, että orgasmin antaminen naiselle tekisi miehestä miehekkäämmän oli yleisempää niiden miesten keskuudessa, ketkä tunsivat olonsa stressaantuneeksi tai epävarmaksi sukupuolirooleista. Metron mukaan periaatteessa siis miehet, jotka ovat epävarmoja omasta miehekkyydestään, mieltävät naisten orgasmit tapana vakuuttaa itselleen, että he ovat niin maskuliinisia kuin toivovat olevan.

”Tämä voi selittää, miksi jotkut miehet tuntevat paineita ”antaa” naisille orgasmeja. Ja se voi myös selittää, miksi osa naisista teeskentelee orgasmin, toisin sanoen suojellakseen miehen tunteita”, tutkimusta tehneet Sara B. Chadwick ja Sari van Anders Michiganin yliopistosta totesivat PsyPostille.

Metron mukaan tämä on ongelma muutamasta syystä; ensinnäkin näiden miesten kohdalla naiselle mielihyvän tuottamisessa on kyse täysin miehestä itsestään eikä ilosta tehdä naisen oloa hyväksi. Metron mukaan toinen syy on se, että tämä asenne tekee seksistä tavoitteellista, jättäen mielihyvän ja nautinnon huomiotta, jos orgasmia ei seksin aikana tapahdu.

Kolmas syy, joka tutkimuksessakin nousi esiin, on se, että miehuuden perustuminen naisen orgasmiin voi tehdä rakentavan kriitikin kuulemisen vaikeammaksi miehille ja saada heidät näkemään kommentit tai parannusvinkit hyökkäyksenä heidän maskuliinisuuttaan kohtaan.

”Valitettavasti, mutta spekulatiivisesti, tämä voi myös tarkoittaa, että osa miehistä ei ota vastaan palautetta naisilta siitä, miten parantaa seksiosaamistaan, koska tämä voi vaikuttaa pätemättömyyden tunteisiin tai maskuliinisuuden puutteeseen”, tutkijat sanoivat.

”Heteronormatiivinen maskuliinisuus on tämän johdosta ongelma miehille ja naisille ja siihen pitää puuttua henkilökohtaisilla ja kultuurisilla tavoilla”, Chadwick ja van Anders huomauttivat.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä ja tutkijoiden kommentteja täällä.

Lähde: Metro