Tutkimus osoitti, että yhdessä syömisellä on suuri merkitys parisuhteessa.

Arjen kiireiden ja menojen keskellä ei ole aina helppoa löytää aikaa syödä yhdessä kumppaninsa kanssa, mutta tutkimuksen mukaan siihen kannattaisi pyrkiä. Daily Mail kertoo tutkimuksen osoittaneen, että yhdessä syöminen on yhtä tärkeää pitkäaikaisen onnellisuuden kannalta kuin hyvä seksielämä.

Marriage Foundationin tutkimus sai selville, että yhdessä ruokailevista pareista useammat kertoivat olevansa onnellisia toistensa kanssa verrattuna pareihin, jotka säännöllisesti syövät erillään. Lukuina ilmaistuna tämä ero oli 67 prosenttia verrattuna 58 prosenttiin.

”Parit, jotka päättävät syödä toistuvasti yhdessä, kertoivat nauttivansa ateriasta enemmän”, tutkimuksessa myös todettiin.

Sir Paul Coleridge, Marriage Foundationin puheenjohtaja ja entinen tuomari, sanoi välinpitämättömyyden ja tylsyyden olevan suurimpia parisuhteiden tappajia. Hän painotti yhdessä syömisen merkitystä.

”Se on tärkeää kunnon kommunikaation varmistamiseksi, ilman häiritseviä ruutuja ja näyttöjä, ja varmasti yhtä tärkeää kuin seksi”, Coleridge sanoi.

Daily Mailin mukaan raportissa myönnettiin, että on vaikea sanoa, paransiko yhdessä syöminen parisuhdetta vai söivätkö hyvässä parisuhteessa olevat todennäköisemmin yhdessä. Tutkimukseen osallistuneista yli 4 000 kotitaloudesta kolmannes aviopareista ja 28 prosenttia avoliitossa olevista söi suuremmaksi osaksi yhdessä.

Viidennes aviopareista ja neljännes avoliitossa olevista sen sijaan söi erillään suuren osan ajasta. Tutkimuksen mukaan alle 7-vuotiaiden lasten vanhemmat kokivat vaikeimmaksi syödä yhdessä perheenä – harvempi kuin yksi kahdeksasta säännöllisesti söi yhdessä lasten kanssa.

Lisäksi tutkimuksessa ilmeni, että suurin osa pareista laittaa puhelimen sivuun ruokailun ajaksi. Vain 14 prosenttia sanoi katsovansa puhelintaan, kun syö, ja monien mielestä ateria oli nautinnollisempi, jos puhelimen antoi olla rauhassa.

Marriage Foundation suosittelikin pareja pyrkimään siihen, ettei aterian aikana puhelimet ja älylaitteet olisi häiriönä.

Lähde: Daily Mail