Nämä seitsemän asiaa voivat saada sinut ajattelemaan, että potkut voivat häämöttää tulevaisuudessasi.

Monet voivat hiljaa mielessään välillä pelätä, että oma työpaikka menee alta. Alla on varoitusmerkkejä siitä, että työpaikkasi voi ollakin vaarassa.

1. Sinua ei huomioida

Monet alkavat huolestua, jos työpaikalla ei tule enää huomioiduksi. Jos kokouskutsuja ei enää satele tai ei enää pyydetä osalliseksi tekemään päätöksi, on helppo kokea, ettei ole tärkeä.

2. Työnkuvaus muuttuu

Jos yllättäen menettää vastuuta muille sen takia, että pitäisi tarttua uusiin asioihin, voi samalla miettiä, että itseä ollaan siirtämässä syrjään kokonaan. Tämä voi tulla mieleen etenkin silloin, jos on pitkään tehnyt tiettyjä projekteja/kauan hoitanut tiettyjä asioita ja ne eivät enää olekaan omalla vastuulla. Jos työ muuttuu suuresti, saattavat työnantajat valmistautua samalla jo siihen aikaan, kun et ole enää siellä töissä.

3. Ideoilla ei ole arvoa

Vaikka sinut edelleen huomioitaisiin työpaikalla ja olet osana kokouksia, voi käydä niin, ettei ehdotuksiasi ja kommenttejasi pidetä enää tärkeinä. Jos kokee, ettei sanomisillaan ja ideoillaan ole väliä, on helppo alkaa miettiä, miksi edes on työssään.

4. Työkavereiden käytös muuttuu

Joskus muut työntekijät saavat kuulla aiemmin, ketkä ovat saamassa potkut. Jos työkaverit äkillisesti lopettavat jutustelun työpäivän lomassa, eivät enää lähde lounaalle tai puhu yksityisasioistaan, se voi olla merkki siitä, että työsi on vaarassa, he tietävät siitä ja koettavat etääntyä, ettei potku-uutiset tunnu niin pahalta.

5. Työkaveri saa kenkää

Jos työkaveri, jonka kanssa tekee paljon töitä yhdessä, irtisanotaan, voi silloin kokea myös oman paikkansa olevan vaarassa. Jos työntekijä on vielä tunnetusti hyvä työntekijä, voi oman työpaikan menettämisen pelko vahvistua.

6. Tehtävät loppuvat

Jos töissä ei yllättäen olekaan enää juuri tekemistä, voi pelko potkuista iskeä. Tekemisen vähyys voi johtua siitä, ettei tarpeeksi hommia vain ole tai sitten on helppo ajatella, että hommia ei ole, koska niitä ei haluta enää antaa irtisanomiseen valmistautuessa.

Lähde: All Women Stalk