Koiran omistaminen auttaa saamaan uusia ystäviä ja tekee sosiaalisemmaksi.

Koira on ihmisen paras ystävä, sanotaan. Koiran omistaminen voi kuitenkin tehdä hyvää sosiaaliselle elämällesi ja auttaa saamaan uusia kaksijalkaisia ystäviä ja jopa löytämään rakkauden, ilmenee lasten TV-kanava Boomerangin teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuksesta kertoneen The Sunin mukaan lähes puolet koiranomistajista on saanut uusia ystäviä koiraa ulkoiluttaessaan. 2 000 koiranomistajalle tehty tutkimus toi ilmi, että he ovat tavanneet keskimäärin neljä uutta ihmistä lemmikkinsä kautta lenkkien aikana tai koiranpennun koulutustunneilla.

Tutkimus paljasti, että 54 prosenttia koiranomistajista uskoo lemmikkinsä tehostaneen heidän itsevarmuuttaan, kun he voivat helposti puhua tuntemattomille. Myös muilla elämän osa-alueilla on tapahtunut hyviä muutoksia, kuten stressitasojen, terveyden ja ulkona vietetyn ajan suhteen.

The Sunin mukaan neljä kymmenestä jopa kertoi yleisen onnellisuutensa parantuneen ja kolmasosa myönsi järjestäneensä ”leikkitreffejä” itselleen ja koiralleen. Koiran omistamisella on ollut positiivinen vaikutus rakkauselämäänkin, sillä yksi kuudesosa tuntee jonkun, joka on tavannut kumppaninsa koiran omistamisen avulla.

Jos koiranomistajan sosiaalinen elämä on parantunut, on vaikutus näkynyt myös koiran elämässä. 60 prosenttia koiranomistajista uskoo, että heidän lemmikillään on ”koirakavereita”.

Keskimäärin ajatellaan, että koiralla on kolme kaveria ja yli neljänneksellä on ”lenkkikaveri”, eli usein käyvät ulkona saman koiran ja sen omistajan kanssa. Kahdeksan kymmenestä myös uskoo, että on tärkeää, että koiralla on kavereita, joita se säännöllisesti näkee.

The Sunin mukaan koirilla on lajitoveriensa lisäksi muitakin eläinkavereita, joista suurin osa on kissoja. Osa tutkimukseen osallistuneista kuitenkin kertoi, että heidän koirallaan on kaverina jopa hevonen ja jänis.

”Koirat, jotka tulevat hyvin toimeen keskenään, voivat muodostaa vahvoja siteitä ja oppia joukon sosiaalisia taitoja toisiltaan, mitä ihmisten saattaa olla vaikea hoksata tai tunnistaa”, koirien käytöksen asiantuntija Nick Jones kommenoi.

”Samalla tavalla koirat ovat täydellinen tapa rikkoa jää keskustelun aloittamiseksi ihmisten kanssa, ketkä saattaisit muuten ohittaa, ja niiden on todistettu tuovan mukanaan joukon terveyshyötyjä, kuten henkisen ja fyysisen terveyden parantuminen, minkä tämäkin tutkimus on myös osoittanut”, hän jatkoi.

Tutkimuksen mukaan yleisiä paikkoja koirien tapaamiselle ovat paikalliset alueet. 63 prosenttia kertoi törmäävänsä samoihin eläimiin ulkoillessaan.

Yksi kymmenestä sen sijaan kertoi olleensa tekemisissä muiden koirien kanssa lomamatkojen aikana rannalla ja kävelyryhmissä. Samaan tapaan yksi kymmenestä omistajasta on ystävästynyt lomamatkan aikana, kun koira on ollut mukana ja muut ovat tavanneet uusia ihmisiä eläinlääkärin vastaanotolla ja koulutustunneilla.

Keskimäärin koiranomistajat viettävät yli 7,5 tuntia viikossa ulkona kävelemässä koiransa kanssa, kun taas yksi kymmenestä ulkoilee jopa 10 tuntia viikossa. Kolmasosa sen sijaan myönsi suosivansa kävelylenkkejä toisen seuralaisen kanssa ja keskimäärin käyttivät tunnin viikossa aikaa ulkoilujen järjestämiseen muiden koiranomistajien kanssa.

Kolme neljäsosaa tutkimukseen osallistuneista sanoi uskovansa tuttuun sanotaan, koira on ihmisen paras ystävä.

Lähde: The Sun