Olisiko aika ”erota” ystävästä? Näistä merkeistä sen tiedät

Ystävyyssuhteetkin käyvät läpi muutoksia siinä missä parisuhteet.

Ystävyyssuhteet käyvät läpi erilaisia vaiheita siinä missä muutkin ihmissuhteet. Ystävät voivat olla yhtenä hetkenä todella läheisiä ja kertoa kaiken toisilleen vain huomatakseen muutama vuosi myöhemmin etääntyneensä ja näkevänsä enää silloin tällöin.

Joskus ystävysten väleissä voi tapahtua kuitenkin sellaisia muutoksia, että toinen osapuoli voi alkaa pohtia, olisiko välien katkominen paras ratkaisu. Päätös voi olla vaikea, ja alla on merkkejä siitä, että ”eroaminen” ystävästä voisi olla oikea ratkaisu.

1. Ystävä on kriittinen. Kritisoiko hän pukeutumistasi? Mollaako hän sinua, jos et tehnyt jotain ”täydellisesti”? Haukkuuko hän sinua muille?

2. Ystävä kilpailee kanssasi sen sijaan, että tukisi sinua. Ystävä saattaa esimerkiksi sanoa asioita, joilla hän koittaa viestiä olevansa sinua parempi. Saavuttiko hän jotain ja sitten kehuskeli, koska et itse ole pystynyt samaan? Omaksuiko hän harrastuksiasi vain koettaakseen olla sinua parempi siinä?

3. Ystävä hyödyntää sinua. Kyseleekö hän jatkuvasti palveluksia? Ystävä voi olla esimerkiksi velkaa sinulle, mutta aina keksii tekosyitä olla maksamatta. Tai hän voi kaivata apuasi, mutta ei koskaan tue sinua, kun kaipaisit itse apua.

4. Ystävä koettaa viedä sinun kumppanisi. Tai hän alkaa tapailla exääsi ilman, että on edes koettanut saada hyväksyntäsi asialle. Tällaiset teot kertovat, kuinka paljon hän todella arvostaa ystävyyttänne.

5. Ystävä valehtelee sinulle – paljon. Muutama valkoinen valhe on eri asia kuin se, että valehtelee jatkuvasti kaikesta. Jos arvostat rehellisyyttä ja syvyyden luomista ihmissuhteissa, ei jatkuvasti valehtelevasta ystävästä ole sellaiseen.

6. Ystävä ei tue sinua. Kun sinulla on vaikeaa, onko hän tukenasi? Kuunteleeko hän? Tukeeko hän sinua tavoitteissasi? Kannustaako ystävä sinua ja kysyy, miten sinulla menee?

Itseltään kannattaa kysyä myös nämä asiat: Miksi olen tämän ihmisen ystävä? Mitä minä saan tästä ystävyyssuhteesta? Mistä nautin ystävyydessä tämän ihmisen kanssa?

Jos et oikein osaa vastata näihin kysymyksiin ja osa – saati kaikki – mainituista merkeistä kuulostavsat tutulta, voi ystävyyden lopettaminen olla tarpeen.

Lähde: Huffington Post


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.