Jokainen ystäväporukka tarvisee äitihahmon, joka huolehtii ja on vastuullinen, ja nämä merkit kertovat, oletko sinä sellainen.

Ystäväporukassa kuin huomaamatta eri henkilöt saavat erilaisen roolin. On hauskuuttajaa, tyyliniekkaa sekä yksi kanaemo, porukan äitihahmo.

Äitihahmo ei ole kovin kapinoiva tai villi, mutta se ei estä häntä lähtemästä mukaan niin baarikierrokselle kuin viettämään koti-iltaa kera viinin ja juuston. Ystäväporukan kanaemo voi vaikuttaa ikäistään vanhemmalta, mutta se ei haittaa – kaikki rakastavat häntä silti.

Alle on listattu merkkejä, joista tällaisen äitihahmon voi tunnistaa.

1. Olet huomannut kantavasi mukana naposteltavaa, kun lähdette viihteelle

Olet varautunut siihen, jos jollakin meinaa tulla nälkä.

2. Laukustasi löytyy myös kaikkea tarpeellista

Tamponeja, nenäliinoja, huulirasvaa, rakkolaastareita… Kaikkea, mitä illan aikana saattaisi tarvita.

3. Olet aina se, joka tilaa taksin

Kun on aika siirtyä kotioloista kaupungille, sinä tarraat puhelimeen ja hankit kyydin. Yleensä myös maksat sen ja muut maksavat sinulle myöhemmin takaisin.

4. Keräät porukan kasaan, kun on aika lähteä baarista kotiin

Varmistat aina, ettei kukaan katoa tai vähintään tiedät, jos joku on lähtenyt omille teilleen.

5. Tiedät aina, minkälainen sää on luvassa

Koska olet ajan tasalla, muut kysyvät aina sinulta, tarvitseekohan ulos lähtiessä ottaa takkia mukaan. Ja vastaat aina kyllä.

6. Kaikki haluavat yökyläillä luonasi

Ystäväporukkanne kokoontuu usein kotiisi ja sinulla on jokaiselle nukkumapaikka, paljon tyynyjä ja kodissasi on aina mukavan lämmin.

7. Et koskaan ole se, joka örveltää

Sinulla ei meno lähde niin sanotusti lapasesta, vaan vaikka olisit juonut liikaa, pysyt maltillisena ja lauot vain normaalia rivompia juttuja.

8. Ystäväsi kääntyvät puoleesi neuvoja ja lohtua kaivatessaan

Huolehtiva ja tukea tarjoava ovat adjektiiveja, joilla sinua voi kutsua. Toisinaan tarjoat olkapäätäsi myös tuntemattomille, jos esimerkiksi kohtaat julkisessa vessassa jonkun itkemässä.

9. Olet ajoissa paikalla, kun porukka kokoontuu yhteen

Joskus olet liiankin ajoissa, mutta saat aina ajan kulumaan tai autat valmisteluissa häntä, kenen kotiin porukkanne on päättänyt kerääntyä.

10. Toisinaan torut muita myöhästelystä

Jos on sovittu aika, milloin ollaan paikalla, sinusta olisi vain kohtelaista pitää siitä kiinni.

11. Autat ystävää hädässä

Esimerkiksi jos ystävällä on tiukka tilanne taloudellisesti ennen palkkapäivää, ojennat auttavan kätesi – toisinaan kera pienten säästövinkkien.

12. Huolehdit aina muista

”Laita viestiä, kun olet kotona, okei?” tai ”Mikäs on aamun vointi?” ovat kysymyksiä, joilla kerrot ystävillesi välittäväsi heistä ja heidän hyvinvoinnistaan.

13. Olet todella suojeleva

Näytät räväkän puolesi, jos joku meinaa satuttaa ystävääsi.

14. Tulet toimeen ystäviesi vanhempien kanssa

Olet tavannut usean ystäväsi vanhempia ja sinulla luistaa juttu heidän kanssaan. Toisinaan saatat hieman jutella heidän kanssaan heidän lapsistaan.

15. Et ehkä tee aina fiksuja päätöksiä omassa elämässäsi, mutta muille annat parhaat neuvot

Olet fiksu ja neuvosi ovat hyviä, mutta se ei tarkoita sitä, ettetkö toisinaan olisi vastuuton pöhkö. Saatat tuhlata rahojasi noutoruokaan ja hienoihin tavaroihin ja sitten lainaat rahaa pulassa olevalle ystävlle. Mutta kun sinä itse teet jotain hassusti, ovat ystäväsi heti tukenasi.

Oletko sinä ystäväporukkasi kanaemo? Mistä muusta kanaemon mielestäsi tunnistaa? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro