Näkemiämme unia voidaan tulkita monella eri tavalla. Niistä voi jopa ottaa oppia, koska ne ovat usein alitajunnan antamia viestejä jostakin, jota kannattaisi miettiä tarkemmin.

Aiemmin uutisoitiin mitä erilaiset seksiunet voivat tarkoittaa. Nyt Cosmopolitan -sivustolla kerrotaan mitä sellaiset unet voivat merkitä, joissa olet ollut alasti. Onko uni ollut esimerkiksi sellainen, jossa liikut alasti jossakin julkisessa paikassa? Haluat varmasti tietää, että miksi olet ollut unissa juuri alasti. Sellaiset unet ovat muuten todella yleisiä.

Alastomuus liittyy pelkoon siitä, että on haavoittuva eikä pysty käsittelemään muutoksia. Unia, joissa ollaan alasti, voidaan nähdä sellaisissa elämänvaiheissa, joissa ollaan kokemassa suuria elämänmuutoksia. Se voi liittyä esimerkiksi siihen, että ollaan aloittamassa juuri uutta suhdetta tai uudessa työpaikassa, jossa halutaan tulla hyväksytyksi. Näissä tilanteissa ollaan siirtymässä ennestään tuntemattomalle elämänalueelle, joka voi tuntua ”alastomalta” eli siltä, että joudutaan paljastamaan itsestä asioita uusille ihmisille.

Alastomuuteen liittyvät unet tarkoittavat usein epävarmuutta ja sitä, että halutaan muiden hyväksyntä jostakin. Kun näet tällaisia unia, kannattaa yrittää luottaa itseen hiukan enemmän, koska unet voivat tarkoittaa itseluottamuksen puutetta. Kun heräät aamulla ja olet nähnyt unen, jossa olet ollut alasti, kannattaa vastata näihin kysymyksiin:

1. Mitä pelkäät?

2. Onko elämässäsi jotain sellaista, jonka haluat saavuttaa, mutta sinulla ei riitä siihen tarpeeksi rohkeutta?

3. Haluaisitko olla jollekin rehellinen, mutta hän ei ole ollut sinulle rehellinen?

4. Voisiko uni liittyä suhteeseen, työhön tai kokemukseen, jossa et saa tarpeeksi kannustusta?

5. Onko sinussa jotain sellaista, jota et hyväksy tai arvosta?

Kun olet rehellinen itsellesi näihin kysymyksiin vastatessa, voi se auttaa elämässäsi. Silloin unista on ollut apua. Unet ovat auttaneet sinua kohtaamaan pelkosi. Kun alat tekemään rohkeampia valintoja, ehkä nämä unet siitä, että olet alasti, vähenevät.

Lähde: Cosmopolitan