Terveellinen ruokavalio vaikuttaa suotuisasti myös ihon kuntoon.

Jotkut syövät myös kollageenia sisältäviä pillereitä, jotta iho pysyisi kimmoisana ja sileänä. Osalle riittää se, että saa ihon tarvitsemia aineksia ihan normaalista ravinnosta. Poikkeuksellisen hyvää tekevää ravintoa kutsutaan nimellä superfood. Nyt joillekin ei riitä, että he syövät superfoodia, vaan he ovat alkaneet levittää sitä kasvoilleen.

Onko tämä uusin ihonhoidon pakkomielle vai toimiiko se oikeasti?

Kyse ei ole siitä, että aamuiset vihersmoothiet levitettäisiin kasvoille sen sijaan, että ne kulautettaisiin kurkusta alas. Toki kosmetiikkaa voi kokeilla tehdä itsekin, mutta kaupoista löytyy jo valmiiksi kosmetiikkatuotteita, joihin on lisätty terveellisiä syötäväksikin kelpaavia aineksia. Sellaisia ovat esimerkiksi lohi, avokado ja tyrni.

Superfood kannattaa edelleen syödä ja antaa ammattilaisten lisätä se kosmetiikkatuotteisiin. Iho ei osaa hyödyntää superfoodissa olevia terveellisiä aineksia sellaisenaan. Mutta kun ne uutetaan ja käsitellään ensin oikealla tavalla, voi niistä olla ihoon levitettäessä hyötyä.

Kosmetiikkatuotteisiin voidaan lisätä superfoodeja vain sen takia, että niillä saadaan huomiota. Niitä ei ole tuotteissa välttämättä kuin todella vähän. Niiden tehosta levitettynä iholle ei ole saatu vielä kovinkaan paljon todisteita. Jotain hyviä tuloksia on kuitenkin saatu, koska niiden suosio näyttäisi olevan tällä hetkellä kasvussa.

Aika näyttää, kuinka hyviä tuloksia superfoodin laittaminen suoraan iholle antaa.

Lähde: Bloomberg