Noin 35-vuotiaana naimisiin menevät eroavat todennäköisemmin, väittää tutkimus

Professorin tekemä tutkimus paljasti, että avioeron todennäköisyys kasvaa, jos naimisiin menee kolmikymppistensä puolivälin paikkeilla.

Iso-Britanniassa valmistaudutaan kuninkaallisiin häihin, kun prinssi Harry ja Meghan Markle menevät naimisiin tulevana lauantaina. Avioliitto on 36-vuotiaalle Marklelle toinen ja 33-vuotiaalle prinssille ensimmäinen, mikä voi erään tutkimuksen mukaan tuoda harmaita pilviä liiton ylle.

Utahin yliopiston professori Nicholas Wolfinger on tutkinut yhteyttä iän, avioliiton ja avioeron välillä. Hänen tutkimuksensa on paljastanut, että kolmekymppistensä puolivälissä tai lopulla naimisiin menevillä on suurempi riski avioeroon kuin heillä, jotka menevät naimisiin nuorempana.

Brittilehti Metron mukaan Wolfinger analysoi vuonna 2015 National Survey of Family Growth -tutkimuksessa vuosien 2006 ja 2010 aikana kerättyjä tietoja ja tuli siihen tulokseen, että avioeron todennäköisyys on pienempi, jos menee naimisiin parikymppistensä lopulla tai kolmikymppistensä alkupuolella ja todennäköisyys kasvoi, mitä lähemmäs nelikymppiset tulivat.

Wolfinger kävi läpi myös National Survey of Family Growth -tutkimuksen tietoja, mutta vuosien 2011 ja 2013 ajalta ja hän tuli samaan lopputulokseen kuin aiemmin kerätyn datan kohdalla: 28-32-vuotiaana naimisiin menneillä oli alhaisin riski avioerolle. Kerätyt tiedot olivat pareilta, jotka olivat 15-44-vuotiaita.

Metron mukaan kenties tämä ikä on viimeinen otollinen aika ennen kuin todella uppoutuu omaan uraan ja selviää piilevästä ikäkriisistä. Kolmikymppistensä lopulla todennäköisesti sinusta on jo tullut sellainen ihminen kuin mitä olet loppuelämäsi ajan – ja kenties se tarkoittaa sitä, että olet vähemmän avoin kompromisseille.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa ensimmäisen kerran avioliiton solmineiden naisten keski-ikä oli vuonna 2017 31,7 vuotta ja miesten 33,9 vuotta. Toisen kerran avioituneiden naisten keski-ikä oli 44,6 vuotta ja miesten 47,5 vuotta.

Wolfinger on tutkinut myös seksikumppaneiden määrän vaikutusta avioliiton kestoon. Voit lukea tästä aiheesta lisää täällä.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.