Nettisukupolvi haluaa rakastua, mutta ei juuri treffaile – tutkimus selvitti miksi

Kolme neljästä sinkusta on kuitenkin toiveikas, että rakkaus löytyy ’tuolta jostakin’.

Rakkautta etsivillä millenniaaleilla (nettisukupolvi/Y-sukupolvi) on pulma: heillä ei ole varaa käydä treffeillä. Deittisivusto Matchin tutkimuksen mukaan noin kaksi kolmesta (63%) nettisukupolveen kuuluvasta kertoi haluavansa löytää romanttisen rakkauden, mutta yksi kolmesta sinkusta koki rakkauden etsimisen vaikeaksi raha-asioiden ja deittailun hintalapun takia.

Matchin mukaan keskiverto treffien hinnaksi tulee 102,32 dollaria Amerikassa, eli noin 90 euroa. Keksiverto treffit sisälsivät illallisen kahdelle, pullon viiniä sekä kaksi elokuvalippua, kertoo tutkimuksesta uutisoinut The Independent.

”Nykyinen pelko, että nuoret eivät välitä rakkaudesta ja sitoutumisesta on yksinkertaisesti väärä. Heillä on vain vaikeuksia löytää rakkautta ja tuntevat loppuunpalamista etsimisen seurauksena”, biologinen antropologi ja Matchin johtava tieteellinen neuvoja Helen Fisher kommentoi.

Uskoa rakkauden löytymiseen riittää

Osalle millenniaaleista tarve noudattaa budjettia johtuu itselle asetetuista romanttisista odotuksista. 20 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi kokevansa, että heidän täytyy saavuttaa tietty tulotaso ennen sitoutumista vakavaan parisuhteeseen, kun taas 23 prosenttia kertoi, että heidän täytyy saavuttaa tietty piste urallaan.

Taloudellisista haasteista huolimatta millenniaalit ja Z-sukupolveen kuuluvat uskovat, että he lopulta onnistuvat löytämään sellaisen rakkauden, mitä kaipaavat.

Nuoret aikuiset eivät pidättäydy seksistä

Aiemmin on raportoitu, että millenniaalit eivät ole seksuaalisesti niin aktiivisia, mutta Matchin tutkimuksessa tultiin toisenlaiseen lopputulokseen. The Independentin mukaan kyselytutkimuksessa selvisi, että 49 prosenttia Z-sukupolvesta ja millenniaaleista etsii seksikumppania.

Suurin osa vastaajista kertoi myös olleensa seksuaalisesti aktiivisia edeltäneen viikon aikana. Enemmistö tutkimukseen osallistuneista kertoi kysyttäessä, että haluaisi harrastaa seksiä kahdesta kolmeen kertaa viikossa.

#MeToo:lla positiivinen vaikutus deittailuun

Tutkimuksessa selvitettiin #MeToo-kampanjan vaikutuksia, jotka ovat olleet sinkkumillenniaalien deittailuelämää kohtaan positiivisia, kertoo The Independent. 51 prosentia miehistä kertoi kampanjan saaneen heidät käyttäytymään yleisesti erilaisella tavalla ja 37 prosenttia sanoi olevansa varautuneempi treffeillä.

”Tämän vuoden Singles in America -tutkimus antaa ensimmäisen laatuaan olevan katsauksen #MeToo-kampanjan positiiviseen vaikutukseen sinkkumiehissä – niin treffeillä kuin työpaikoilla”, Fisher totesi.

Yleisesti 59 prosenttia millenniaaleista sanoi kampanjan olevan heille tärkeä. Lisäksi lähes puolet totesi, että se on synnyttänyt ”tarpeellista keskustelua”.

Tutkimustulokset ovat peräisin Matchin yhdeksännestä, vuosittaisesta Singels in America -tutkimuksesta, joka analysoi vastauksia yli 5 000 sinkkunaiselta ja -mieheltä, jotka asuvat Yhdysvalloissa.

Lähde: The Independent