Viini kannattaa kaataa jääpalamuotteihin ja pakastaa jääpaloiksi!

Viiniä löytyy useimmista kodeista, useimmiten kuitenkin useimmiten kuitenkin nestemäisessä muodossa. Käsi ylös, jos sinullakin löytyy pullo jos toinenkin kotoa!

Yleensä viiniä nautitaan lähinnä lasista, mutta voihan viiniä toki käyttää muutenkin, siitä voi esimerkiksi nauttia myös kokkauksessa.

Monet ruoat nimittäin maistuvat todella paljon paremmilta, kun käytät kokkauksessa viiniä. Esimerkiksi punaviiniä voit käyttää tehdessäsi pasta bolognesea, burgundin pataa tai punaviinikastiketta. Valkoviini puolestaan sopii loistavasti vaikkapa scampi pastaan, simpukoihin ja beurre blanc -kastikkeeseen.

 Viiniä kuitenkin usein tarvitaan kokkaukseen vain hyvin vähän, ja yleensä viiniä ei ole kotona juuri silloin, kun sitä tarvitsisi kokkaukseen, tai jos viiniä on, tuntuu usein turhalta avata kokonainen pullo niin pienen annoksen vuoksi.

Siispä, tässä onkin täydellinen niksi: pakasta viiniä – punaista tai valkoista – jääpalamuoteissa. Sen jälkeen sinulla on juuri sopivia pieniä annoksia, joita voit kokatessa ottaa pakastimesta ja heittää ruoan sekaan valmistusvaiheessa!

Nerokasta, vai mitä?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib