Erilaisiin hajuvesiin ja parfyymeihin saa halutessaan uppoamaan pitkänkin pennin, joten niiden tuoksun toivoisi kestävän iholla pitkään.

Joidenkin hajuvesien tuoksut eivät kestä yhtä hyvin kuin toiset, mihin vaikuttaa muun muassa käytetyn tuoksun tuoksupitoisuus. Real Simplen mukaan esimerkiksi Eau de Toiletten tuoksupitoisuus on noin 4-8 prosenttia ja sen tuoksu kestää vähemmän aikaa iholla kuin Eau de Parfumin, jonka tuoksupitoisuus on 8-15 prosenttia, kun taas parfyymilla tuoksupitoisuus on tätäkin korkeampi, 15-25 prosenttia.

On kuitenkin erilaisia niksejä, joilla voit varmistaa, että saat nauttia käyttämäsi hajuveden tuoksusta pidempään – alla kuusi sellaista niksiä!

Suihkauta iholle suihkun jälkeen

Jos olet juuri tullut suihkusta tai kylvystä, hyödynnä sitä, että ihosi on valmis ottamaan tuoksuja vastaan. Hajuvesien asiantuntija ja julkkisten kanssa työskentelevä Vince Spinnato kertoi Real Simplelle, että suihkun jälkeen puhtaat huokoset avautuvat höyryssä, minkä myötä se on täydellinen ajankohta laittaa hajuvettä.

”Älä kuitenkaan suihkauta tuoksuasi, kun ihosi on vielä märkä, koska silloin se vain hieroutuu pois, kun kuivaat itsesi”, Spinnato neuvoi.

Käytä ensin kosteusvoidetta

Ennen kuin laitat tai lisäät hajuvettä, kosteuta ihosi öljypohjaisella lempivoiteella tai -rasvallasi. Real Simplen mukaan hajusteettomat voiteet ovat ihanteellinen vaihtoehto, mutta jos haluat sekoittaa tuoksuja, käytä hajustettua kosteusvoidetta.

”Kuiva iho ei pidä hajuveden tuoksua yhtä pitkään kuin kosteutettu iho, joten kosteuta, kosteuta kosteuta”, hajuvesien asiantuntija Formulary 55:n perutaja Cordelia Smith kertoi.

Smithin mukaan tuoksut tarttuvat kosteutettuun ihoon pidemmäksi aikaa ja haistat tuoksun läpi päivän. Parhaat tulokset saadaksesi käy suihkussa, kuivaa itsesi, laita kosteusvoidetta ja sitten suihkauta hajuvettä.

Muista pulssipisteet

Pitkittääksesi tuoksun kestoa, suihkauta valitsemaasi hajuvettä pulssipisteisiisi. Real Simplen mukaan näitä kehon kohtia ovat ranteet, niska, polvitaive, korvan takana sekä kyynärtaive.

”Nämä alueet reagoivat kehon lämpötilan luonnolliseen vaihteluun ja sen myötä päästävät tuoksua läpi päivän”, Spinnato sanoi.

Suihkauta myös hiuksiin

Jos olet koskaan vahingossa suihkauttanut hajuvettä hiuksiisi, olet saattanut huomata tuoksun pysyvän pidempään kuin se pysy iholla. Hiuksia ei kannata suihkuttaa hajuvedellä oikein urakalla, mutta kevyt suihkautus sen sijaan kannattaa.

Spinnaton mukaan tuoksu läpäisee hiussuortuvat ja kestää koko päivän. On myös olemassa hiustuoksuja ja -suihkeita, joiden tuoksupitoisuus ei ole niin vahva ja niiden koostumus on suunniteltu niin, että ne myös ravitsevat hiuksia.

Älä hiero ranteita yhteen

Hajuveden suihkauttaminen ranteisiin ja sen jälkeen ranteiden hierominen yhteen voi tuntua luonnolliselta reaktiolta. Spinnaton mukaan se ei kuitenkaan kannata: ranteiden hierominen yhteen vähentää tuoksun laatua, minkä lisäksi se voi häiritä tuoksun kokonaistuoksua.

Heitä vanhat tuoksut menemään

Jos hajuvedelläsi on ’vanha tuoksu’ tai se tuoksuu oudolta, sen väri on muuttunut tai se näyttää erilaiselta, on se nähnyt jo parhaat päivänsä ja se kannattaa heittää menemään. Hajuvesien parasta ennen -päivät vaihtelevat, mutta Real Simplen mukaan ne keskimäärin säilyvät 2-10 vuotta.

Jos haluat pidentää hajuvesiesi säilyvyyttä, suosittelee Smith pitämään niitä jossain viileässä ja pimeässä paikassa. Smithin mukaan hajuvesi ei kannata pitää esillä kylpyhuoneen hyllyllä, koska valo ja kosteus muuttavat niiden tuoksuja.

Kerroimme aiemmin millaiset tuoksut vetoavat vastakkaiseen sukupuoleen parhaiten ja voit lukea aiheesta lisää täällä. Lisäksi kerroimme millaisia vaikutuksia eri tuoksuilla voi olla sinuun ja tästä voit lukea lisää täällä.

Lähde: Real Simple