Kyselyssä on selvitetty, mitkä tuoksut ovat eniten naisten ja miesten mieleen.

Tuoksuilla on monenlaisia vaikutuksia ihmisiin. Esimerkiksi syksyn tuoksuilla on erilaisia terveysvaikutuksia, sitrushedelmien tuoksu voi rauhoittaa mieltä, kanelin tuoksu voi saada ostoksilla käydessä kuluttamaan enemmän rahaa ja oman rakkaan tuoksu voi laskea stressitasoja.

Ei siis liene yllätys, että tuoksuilla voi vaikuttaa myös siihen, miten vetää puoleensa muita ihmisiä, ja käyttää tuoksuja apuna kumppanin viettelyssä. Tämä mielessä pitäen Showerstoyou.co.uk on selvittänyt, minkälaiset tuoksut ovat tänä vuonna olleet sellaisia, mihin ihmiset tuntevat eniten vetoa.

Selvitystä varten tehtiin kysely, johon vastasi 3 743 naista ja 3 978 miestä, sekä perehdyttiin vuoden 2020 suosituimpiin hajuvesiin Fragrantica.com -sivustolla. Kyselyn vastaajia pyydettiin kertomaan, minkälaiset tuoksut ovat heidän mielestä parhaimpia, seksikkäimpiä ja parhaiten puoleensavetäviä vastakkaiselle sukupuolelle.

Viisi parasta tuoksua naisille – miesten mielestä

Jos nainen haluaa vietellä ja vetää puoleensa miehiä, kannattaa kyselyn tulosten perusteella valita silloin käyttöön kukkaistuoksu. Kyselyssä 85 prosenttia miehistä valitsi kukkaistuoksun lempituoksukseen. Fragrantican mukaan suosituimpia kukkaistuoksuja ovat muun muassa Giorgio Armanin My Way sekä Lancômen La Vie Est Belle Intensément.

Toiseksi suosituin tuoksu 81 prosentin tuloksella on herkkä makea. Tähänkin tuoksuun sopii Lancômen La Vie Est Belle Intensément sekä myös muun muassa Muglerin Angel Eau Croisière 2020.

Kolmantena on hedelmäinen tuoksu, jota äänesti 78 prosenttia miehistä. Fragrantican sivuilla suosituimpia hedelmäisiä tuoksuja ovat yllä mainittujen Lancômen ja Muglerin lisäksi muun muassa toinenkin Mugler-tuoksu, Angel Nova.

Neljänneltä sijalta löytyy kermainen vanilja, joka oli 73 prosentin mieleen. Tätä tuoksua löytyy muun muassa Lancômen La Nuit Tresor Nudesta, joka sopii myös makeaksi tuoksuksi, sekä Dolce & Gabbanan The Only One Eau de Parfum Intense.

Viidentenä on kirpakka sitrus, jota 69 prosenttia miehistä suosii naisten käyttämänä tuoksuna. Esimerkiksi Christian Diorin Miss Dior Rose N’Roses -tuoksu sopii sitruksesta pitävälle ja myös Giorgio Armanin My Way -tuoksussa on sitrusta.

Viisi parasta tuoksua miehille – naisten mielestä

Jos mies haluaa tuoksujen avulla vetää naisia puoleensa, kannattaa silloin valita puinen, metsäinen tuoksu. 86 prosenttia naisista sanoi sen olevan mielestään paras tuoksu miehille. Fragrantican mukaan oiva valinta voisi silloin olla esimerkiksi Christian Diorin Dior Homme 2020.

Toisella sijalla on makeahko aromaattinent uoksu, josta pitää 78 prosenttia naisista. Yksi suosituimpia tämän kategorian tuoksuja on Beau De Jour Eau de Parfum Tom Fordilta.

Lämpimän mausteinen tuoksu nappasi kolmannen sijan 72 prosentin tuloksella. Muun muassa Cartierin Pasha de Cartier Parfum sekä Jean Paul Gaultierin Le Male Le Parfum ovat hyviä, suosittuja esimerkkejä tästä tuoksusta.

Lämpimän mausteisen tuoksun perässä on raikas mausteinen tuoksu. Kaksi kolmesta (64 %) naisesta äänesti sen mielestään parhaimmaksi miesten tuoksuksi. Yllä mainittu Pasha de Cartier Parfum sopii myös neljännen sijaan tuoksuun ja myös Acqua di Giò Profondo Giorgio Armanilta on suosittu valinta.

Viidentenä myös tällä listalla on sitruksinen tuoksu, joka sai hieman yli puolet (57%) äänistä. Sitruksista tuoksua löytyy Rochasin L’Homme Rochas -tuoksusta sekä muun muassa suosituimman tuoksukategorian alle sopivasta Dior Homme 2020:sta.