Aamukahvin voi juoda muillakin tavoilla, kuin sillä kaikkien tuntemalla.

Suurin osa meistä suomalaisista nauttii varmaankin aamukahvinsa edelleen sillä kaikkein perinteisimmällä tavalla: Moccamasterilla keitetty suodatinkahvi joko omassa keittiössä tai työpaikan taukohuoneessa keitettynä.

Tai ehkä suosit mieluummin aamun aloitusta cappuccinon tai laten ääressä. Sellaisen voi hurauttaa joko kotona erikoiskahvikoneella tai sitten koukata työmatkalla kahvilan kautta.

Erityisesti erilaisilla makusiirapeilla ja kastikkeilla maustetut erikoiskahvit ovatkin todella koukuttava tapa aloittaa aamu, ja erityisesti kahvilassa on hauskaa kokeilla erilaisia makuja. Ja onhan se varmaan lähes jokaisen pakko myöntää, että lisätty sokeri aamukahvissa helpottaa heräämistä ja työpäivän aloittamista, etenkin kun sataa loskaa ja aamut ovat pilkkopimeitä.

Makusiirapeilla maustettujen kahvien litkimisessä on kutenkin ongelma: ensinnäkin ne ovat todellisia kaloripommeja, ja yhdessä kahvissa on helposti satojen kalorien edestä energiaa. Ne siis lihottavat juojaansa lähes huomaamatta, ja toisekseen tämän sokerimäärän jälkeen henkilön verensokeri putoaa aivan yhtä nopeasti kuin se alun perin nousikin.

Tämä resepti onkin siis sinulle kuin taivaan lahja, jos nautit maustetuista erikoiskahveista, mutta haluat silti välttää turhat sokerit ja kalorit.

Kaada sen sijaan kotona kahvi (olipa se sitten suodatinkahvia tai espressoa) blenderiin, lisää blenderiin banaani, mantelivoita ja luomuhunajaa ja surauta smoothieksi. Näin saat todella herkullisen juoman, joka yhdistää aamukahvin ja aamupalan, ja on lisäksi paljon terveellisempi, kuin makusiirapeilla höystetyt, täysmaidosta tehdyt erikoiskahvit.

Kokeile tätä heti huomisaamuna!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Eat This, Not That / Kuva: Jenny Ueberberg, Unsplash