Nämä seitsemän nännifaktaa eivät ole sinulle välttämättä ennestään tuttuja.

Ihmisistä eläimiin, nännejä on monenlaisia. Kuten varmasti kaikki tietävät, niitä tarvitaan imetykseen. Miesten osalta niille ei kuitenkaan ole – ainakaan vielä – löydetty erityistä biologista merkitystä.

Nänneihin voi kuitenkin liittyä asioita, jotka eivät ole kovin yleisessä tiedossa. Alle on listattu 7 sellaista faktaa.

1. Orgasmi nänneistä

Naistenlehti Cosmopolitanin mukaan nännien stimuloiminen voi johtaa orgasmiin. Se johtuu siitä, että niitä stimuloidessa vapautuu oksitosiinia, mikä saa emättimen supistelemaan ja näin ollen se voi johtaa orgasmiin.

2. Ne eivät välttämättä ole rintojesi erogeenisin alue

Tohtori Alyssa Dweckin mukaan hänellä on ollut monia potilaita, jotka ovat kertoneet nänniensä olevan niin herkät, että niiden koskeminen voi aiheuttaa kipua eivätkä he halua, että niihin kosketaan seksin aikana. Jokaisella onkin omanlaisensa erogeeniset alueet ja omasi eivät välttämättä liity nänneihin ollenkaan.

3. Lähes jokaisella on karvoja nänneissä

Nännipihan alueella voi olla karvoja ja joillakin naisilla sitä voi olla runsaammin ja he koettavat usein poistaa niitä. Tämä voi Dweckin mukaan johtaa kivuliaisiin kemiallisiin palovammaoihin, jos herkällä alueella on käyttänyt liian äkäistä karvanpoistotapaa. Jos taas rintaasi alkaa yllättäen kehittyä karheaa karvaa, missä sitä ei ennen ole ollut, voi se olla merkki hormonaalisesta epätasapainosta ja silloin voi olla parempi käydä tarkistuttamassa tilanne.

4. Nännit voivat muuttua ja se voi olla merkki rintasyövästä

Dweck sanoi Cosmopolitanille, että inflammatorinen rintasyöpä, joka on aggressiivisempi kuin muut rintasyöpätyypit, voi aiheuttaa nopeita ihomuutoksia, missä ihosta tulee paksumpi ja kiinteämpi. Se on harvinainen, mutta muutoksia kannattaa tarkailla varalta.

5. Nännisi eivät ole identtiset

Kukaan ei ole täysin symmetrinen, joten jos toinen rinta voi olla toista isompi, tapahtuu samaa nännienkin osalta. Jos toinen rinta tai nänni yhtäkkiä muuttuu toista suuremmaksi, kannattaa käydä lääkärissä, mutta muuten Dweckin mukaan se on ihan normaalia.

6. Nännipihassa on pieniä pahkuroita

Pieniä pullistumia muistuttavia rauhasia kutsutaan Montgomeryn rauhasiksi. Jos huomaat niissä jatkuvasti muutoksia ja ne eivät palaudu normaaliksi, on syytä ottaa yhteys lääkäriin, mutta yleensä niistä ei tarvitse huolehtia.

7. Nännien väri voi muuttua

Raskauden myötä (ja joskus jopa ehkäisypillereitä käyttäessä) nännien väri voi muuttua, mikä on täysin normaalia. Jälleen kuitenkin huomautettakoon, että jos värin muuttuminen huolestuttaa, on aina parempi ottaa yhteys lääkäriin.

Lähde: Cosmopolitan