Ihonhoito kannattaa tehdä kunnolla, jos haluat että ihosi pysyy terveenä, hyvinvoivana eikä vanhene ennen aikojaan.

Sen jo varmasti tiedät, että meikit kannattaa pestä pois ennen nukkumaanmenoa, joten siitä ei tässä tarvitse muistuttaa. Cosmopolitan -sivustolle on listattu kuitenkin sellaisia ihonhoitoon liittyviä asioita, joita et ehkä ole muistanut aina noudattaa, mutta kannattaisi. Lue nyt tästä alta mitä ne ovat, jolloin ehkä muistat ne tästä lähtien.

1. Auringolta suojautuminen

Aurinko paistaa aika usein, mutta suojaatko jokaisella kerralla ihosi, kun on aurinkoinen päivä? Sen ei tarvitse olla lämmin päivä eikä edes kesäpäivä, vaan jokainen päivä, jolloin on kirkasta. Jos et suojaa ihoa, aurinko voi polttaa sitä, vanhentaa sitä tai jopa aiheuttaa ihosyöpää. Aurinkosuoja kannattaa laittaa iholle jo noin puoli tuntia ennen ulosmenoa. Jos esimerkiksi käyt uimassa, muista lisätä voidetta. Jos olet suorassa auringonpaisteessa pitkään, muista lisätä suojaa myös silloin noin parin tunnin välein.

2. Älä kuori ihoasi liikaa

Monet meistä syyllistyvät siihen, että ihoa kuoritaan liikaa. Sellainen ohentaa liikaa ihon ulointa kerrosta, jolloin iho ärsyyntyy, kun siitä poistuu liikaa luontaista rasvaa. Kannattaa myös selvittää, että käyttämäsi ihon kuorinta-aine on tarkoitettu juuri sinun ihollesi. Se riippuu esimerkiksi iästäsi ja ihotyypistäsi.

3. Älä unohda silmänympäryksien hentoa ihoa

Ethän käsittele silmänympäryksiäsi liian kovakouraisesti, koska iho on siinä paljon hennompaa kuin muualla kasvoissa. Tarvitsen tämän alueen hoitoon siihen tarkoitettuja aineita. Niillä voit esimerkiksi vähentää tummuutta silmien alla sekä virkistää väsyneitä silmiä.

4. Ylikuormitat ihoasi liikaa

Iholle voi tehdä myös liikaa hoitoja. Ja jos haluat kokeilla ihollesi jotain uutta hoitoa, aloita se ensin vähällä käsittelyllä. Et voi tietää, että mikä hoitotuote sopii ihollesi. Silloin vältyt siltä, että ihosi ärsyyntyy sille sopimattomista aineista ja hoitokeinoista liikaa. Se voi silloin mm. punottaa ja kuivua.

5. Älä puristele näppyjä

Jos ihollesi ilmestyy näppyjä, voi niiden puristaminen houkutella. Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä, koska se voi aiheuttaa ihollesi tulehduksia ja pahimmassa tapauksessa jopa arpia. Näppyjen ilmestyessä kannattaa sen sijaan käyttää niiden hoitoon tarkoitettuja tuotteita.

Lähde: Cosmopolitan