Sinkkuelämää on jättänyt myös oman jälkensä naisiin kahden vuosikymmenen aikana. Se on voinut johtaa naisia myös harhaan eräänlaisilla valheillaan.

Candace Bushnellin kynästä vuonna 1993 alkunsa saanut Sinkkuelämää-sarja on osa monien naisten elämää sen kirja-, tv-sarja- ja/tai elokuvamuodoillaan. On olemassa naisia, jotka eivät tiedä ajasta ennen Sinkkuelämää.

Alla on Esquiren listaamat viisi Sinkkuelämää-valhetta:

1. On aina neljä ystävystä

Lähinnä fiktion puolella naiset käyvät läpi elämiään hymyilevänä neljän joukkona. Milloin viimeksi näit tai luit jotain, missä päänaishahmo ei mennyt lounaalle kolmen ystävänsä kanssa? Kovin helposti sellaista ei tule mieleen. Tosielämän puolella moisen ystäväporukan ylläpito voi olla uuvuttavaakin. Kaksi ystävystä on oikea raja. Kaksi ystävystä ja mahdollinen kolmas, josta saatetaan puhua pahaa selän takana. Tämä on naisystävien esikuva.

2. Naiset ovat miehiä roisimpia

”Naiset ovat pahempia kuin miehet” saattoivat monet todeta Sinkkuelämää-sarjan alettua pyöriä televisiossa. Näin ei kuitenkaan ole. Mikään ei ole vähemmän seksikästä kuin puhua seksistä. Sinkkuelämään innoittamina naiset saattavat kuitenkin avoimesti puhua rivouksia, mutta kolmikymppisen naisen puhuessa koko illan peniksistä, voi ilta tuntua todella pitkältä.

3. Naiset nukkuvat rintaliivit yllään

Tämä todella havainnollistaa Esquiren mielestä seuraamuksia, mitä yhdellä pienellä kummallisuudella voi olla kokonaiselle kulttuurille. Sinkkuelämää-tuottajat ovat luultavasti ajatelleet suurin piirtei näin: ”Laitetaan hahmot nukkumaan rintsikoissa ja katsotaan tarttuuko se.” Ja se on tarttunut; se on nykyisin standardi, jopa korkeamman ikärajan saaneissa elokuvissa. Se ei voi perusta näyttelijättären haluttomuuteen olla alasti, sillä sen voi kiertää monilla tavoin. Fakta on, että naiset eivät nuku rintaliivit yllään. Jos joku osaa tätä selittää, sana on vapaa.

4. ”Tämän piti olla MINUN iltani”

Sarjan myötä naisten täytyy tukea toisten naisten valintoja -kaava sai alkunsa ja sen jälkeen paineet mennä ilomielin jos jonkinmoisiin kissanristiäisiin ja hiuskorujen lanseerausjuhliin ovat olleet olemassa. Nämä isot illat ovat pohjimmiltaan vain juoni saada huomiota. Ongelmia syntyy, kun toinen nainen muuttaa huomion tasapainoa pois illan emännästä, mikä saa hänet huudahtamaan ”Tämän piti olla minun iltani”, joka kuulostaa hieman lapselliselta. Sääntönä, aikuisten naisten tulisi välttää sanomasta asioita, jotka luonnostaan sopisivat jalan tamppaukseen pienen lapsen tavoin. Voitko polkea jalkaasi asian yhteydessä? Jos kyllä, älä sano sitä asiaa.

5. Itsensä kuvailu rakkautta löytämättömänä saa löytämään rakkauden

Tämä aloitti kaiken ja jos naiset hylkäisivät tämän, se tekisi heistä vahvempia. Jos julkisesti julistat itsesi olevan henkilö, joka ei löydä rakkautta, ei se rohkaise ketään rakastamaan sinua. Koeta vastustaa halua kertoa deittailukauhuistasi. Lakkaa kertomasta kaikista niistä ihmisistä, jotka eivät halunneet olla kanssasi, huolimatta siitä kuinka hauskana tai hurmaavana muut yksinäiset ihmiset voisivat tarinoitasi pitää. Ennen Sinkkuelämää-aikakautta naiset eivät olleet kuin käytettyjä autoja, jotka osoittivat kaikki huonot puolensa. He eivät kertoneet kaikille, kuinka mälsää heidän kanssa saattoi olla, he antoivat muiden saada sen selville itse – menemällä naimisiin.

Lähde: Esquire