Laihduttajille suunnatulla kyselyllä selvitettiin tehokkaimmat syömisajat laihdutusta silmällä pitäen.

Laihdutusyritys Forza Supplements teki kyselyn 1 000 laihduttajalle, joiden avulla yritys selvitti parhaimmat kellonajat syömiselle, jos haluaa maksimoida painon pudottamisen. Kyselyssä selvitettiin parhaimmat ajat aamupalalle, lounaalle ja päivälliselle.

Kyselyn mukaan paras aika aamiaiselle on kello 07:11. Lounas kannattaa kyselyn mukaan syödä mieluummin aiemmin kuin myöhemmin ja 12:38 oli kyselyyn vastanneiden tarkka suositusaika.

Päivällistä ei kyselyyn vastanneiden mukaan kannatta syödä illalla enää seitsemän jälkeen. Paras aika onkin kuuden ja puoli seitsemän välillä, 18:14 ollessa paras ajankohta minuutilleen.

”Avainasemassa monille laihduttajille on se, milloin he syövät, ei kuinka paljon he syövät. Saimme selville optimit ajankohdat kolmelle aterialle, mutta tietenkään kukaan ei noudata noita aikoja tiukasti”, Forza Supplementsin toimitusjohtaja Lee Smith kommentoi Daily Mailille.

Smithin mukaan syömisen ajankohtien lisäksi avainasemassa on se, ettei jätä aterioita väliin. Tärkeää on myös se, ettei syö päivällistä liian myöhään.

Daily Mailin mukaan kyselystä selvisi, että 84 prosenttia laihduttajista ajattelee, että pysyttely määritellyissä ruokailuajoissa on erittäin tärkeää heille, jotka haluavat laihtua. Suurimmalle osalle vastaajista, 76 prosentille, aamiainen oli päivän tärkein ateria ja sen syöminen joka päivä auttoi vähentämään kaloreiden saantia.

Ihmiset ovat ilta-aikaan vähemmän aktiivisia, joten lisäkalorit muuttuvat todennäköisemmin rasvaksi. Tästä syystä päivällinen olisi syytä syödä aikaisin ja kaksi kolmesta laihduttajasta suosittelee sen syömistä ennen kello 19.

”Päivän viimeisen aterian pitäisi olla päivän kevein ja se pitäisi syödä vähintään kolme tuntia ennen nukkumaan menoa”, Smith sanoo kyselyyn vastanneiden tuloksia mukaillen.

Kyselyn tulokset osoittavat, että illalla kuuden ja kymmenen välillä laihdutuskuurit menevät useinmiten pieleen. 56 prosenttia vastaajista kertoikin syövänsä tuona aikavälinä eniten kaloreita ja 54 prosenttia paljasti syövänsä yli puolet päivän kalorimäärästään silloin.

Lähde: Daily Mail