Eroaminen on aina hankalaa, mutta näillä tavoilla siitä tulee toiselle osapuolelle entistä hirveämpää.

On melko yleisessä tiedossa jo, että eroaminen on parhaiten hoidettu kasvotusten eikä puhelulla, viestillä, sähköpostilla tai saati sosiaalisessa mediassa. Alle on listattu kuitenkin tapoja, jotka ovat juuri mainittuja vieläkin huonompia.

Kerrot erosta heti seksin jälkeen

Seksin harrastaminen on intiimihetki eikä oikea aika käydä erokeskustelua. Jos välttämättä haluat harrastaa seksiä kumppanisi kanssa vielä kerran ennen eroa, kerro erosta eri olosuhteissa.

Kolmas osapuoli asialle

Älä koeta siirtää vastuuta jonkun toisen harteille, oli se sitten kumppanisi paras ystävä, äiti tai sisko. Se ei ole heidän asiansa, vaan sinun tehtäväsi.

Katoaminen

On todella julmaa vain lakata vastaamasta kumppanin puheluihin ja viesteihin, etenkin jos suhde on kestänyt pidempään. Koeta sen sijaan kohdella häntä erotilanteessa siten, miten toivoisit hänen kohtelevan sinua, jos tilanne olisikin päinvastoin.

Ero julkisella paikalla

Jos pelkäät turvallisuutesi puolesta, voi julkinen paikka olla silloin hyvä idea, mutta muuten eroaminen on parempi hoitaa omassa rauhassa.

Seksi eron jälkeen

Jos olet saanut erokeskustelun jo käytyä, mutta päädytte vielä kerran sänkyyn, annat hänelle vääriä viestejä. Hän voi luulla, että suhteellenne on vielä toivoa, jos hän ei itse halunnut sen päättyvän.

Uusi kumppani kertoo uutiset

Jos olet kumppanisi selän takana hankkinut itsellesi jo uuden kumppanin, älä anna heidän kohdata ennen kuin olet eronnut – saati, että hän kertoisi uutiset tulevalle exällesi. Pettäminen satuttaa petettyä osapuolta ja se on vielä pahempaa, jos samalla kertaa saa tietää, että oma parisuhde päättyi ja entisellä rakkaalla onkin jo uusi kulta hankittuna.

Eroaminen erityisenä päivänä

On mautonta ja ilkeää päättää parisuhde esimerkiksi ystäväpäivänä, vuosipäivänä tai syntymäpäivänä. Jätetylle tuosta päivästä voi tulla todella ikävä muisto pitkäksi aikaa ja esimerkiksi myöhempinä syntymäpäivinä mieleen voi aina palatua erotilanne ja mieli olla maassa.

Ystävien tai perheen edessä eroaminen

Tilanne voi olla jätetylle nöyryyttävä, kun monet saavat kuulla asiasta yhtä aikaa. Koeta ottaa hänen tunteensa sen verran huomioon, että hän saa itse kertoa asiasta läheisilleen eivätkä he joudu seuraamaan ikävää tilannetta vierestä.

Lähde: Become Gorgeous

Kommentit

Kommenttia