Terveellisen syömisen ei tarvitse aina olla kallista!

Kaikki meistä ovat varmaankin huomanneet ruokakaupassa käydessämme, että ruuan hinnat ovat nousseet viime aikoina huomattavasti. Se on monelle taloudelle huolestuttavaa, sillä syömisestä joudutaan pahimmassa tapauksessa alkaa tinkimään.

Kaikkein kalleinta onkin usein terveellinen syöminen, sillä liha, kala ja kasvikset ovat yleensä kalleimpien ruokien joukossa, kun taas hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet, kuten peruna, riisi, pasta ja leipä ovat huomattavasti halvempia.

Jos kuitenkin haluat syödä terveellisesti ja pudottaa painoa, on tärkeää syödä paljon nimenomaan kasviksia ja hyviä proteiineja. Onneksi sen ei kuitenkaan ole pakko olla kallista.

Seuraavat 6 ruokaa ovat halpa tapa syödä terveellisesti ja päästä eroon ylimääräisistä kiloista!

 1. Valkosipuli
  Valkosipuli on loistava valinta maustamaan lähes ruokaa kuin ruokaa, ja se tuotkin ruokaa niin paljon makua, että se vähentää rasvan tarvetta kokkauksessa. Mikä parasta: valkosipuli ei maksa juuri mitään!

 2. Banaanit
  Banaani on loistava lisä terveellisiin herkkuihin kuten vaikkapa hedelmäsalaattiin, ja muussattua banaania voi käyttää myös hyvin vaikkapa pannareihin tai vohvelitaikinaan, ja se vähentää rasvan käyttöä niiden valmistuksessa. Banaani on kaiken lisäksi täynnä tärkeitä ravintoaineita, ja lisäksi myös hyvin halpa raaka-aine.

 3. Hummus
  Hummuksen pääraaka-aine on kikherne, joka on todella halpa proteiinin lähde. Hummus on monipuolinen ruoka, jota voit käyttää vaikkapa dippinä kasviksille, tai vaikkapa majoneesin tilalla leivissä tai muissa ruoissa.

 4. Säilyketonnikala
  Tämän herkun hinta on ikävä kyllä alkanut nousta viime vuosina, mutta se on silti useita muita proteiininlähteitä edullisempi. Varsinkin kaupan oman merkin tonnikala on usein edelleen melko edullista. Siinä on vain vähän kaloreita, ja se sopii loistavasti vaikkapa pastaan, pizzaan, leivän väliin tai salaattiin.

 5. Kananmunat
  Jos haluat pitää huolta siitä, että syöt tarpeeksi proteiinia, ovat kananmunat loistava valinta. Kaiken lisäksi ne rasittavat kukkaroasi paljon vähemmän, kuin vaikkapa kana tai muut lihat. Munat ovat lisäksi hyvin monipuolisia, ja voit valmistaa ne vaikkapa keitettyjä, paistettuja tai uppomunia.

 6. Kaurahiutaleet
  Kaurahiutaleet ovat edullinen ostos ja kaiken lisäksi todella terveellisiä. Voit tehdä niistä kaurapuuroa aamupalaksi, ja se pitää nälän loistavasti kurissa! Lisäksi voit vaikkapa sekoittaa niitä banaanipannaritaikinaan, jolloin saat lisää hyviä hiilareita annokseen.

  Saitko hyviä ideoita omaan ruokailuusi näistä vinkeistä?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Becca Tapert, Unsplash