Huonekasveista on paljon iloa silmälle ja monet niistä edistävät olemassa olollaan myös terveyttä.

Nämä huonekasvit puhdistavat sisäilmaa haitallisista aineista.

Tiesitkö?

1. Orkideat puikkokämmekkä ja perhoskämmekkä

Orkideat poistavat sisäilmasta ksyleeniä, jota on muun muassa maaleissa ja liimoissa. Näin ollen nämä orkidea-lajit ovat ihana tupaantuliaislahja henkilölle, joka on muuttanut juuri remontoituun asuntoon. Orkideat myös hengittävät ja vapauttavat öisin happea, joten ne sopivat hyvin makuuhuoneen kaunistukseksi.

2. Palmut

Palmut poistavat sisäilmasta erityisesti formaldehydiä, bentseeniä ja hiilimonoksidia, mistä syystä niitä kannattaa sijoittaa huoneistoihin, joissa poltetaan tupakkaa sisällä.

3. Viirivehkat

Viirivehkat poistavat sisäilmasta haitallisia aineita kuten asetonia, ammoniakkia, bentseeniä, etyyliasetaattia, formaldehydiä, metyylialkoholia, trikloorietyleeniä ja ksyleeniä.

4. Saniaiset

Saniaisia väheksytään turhaan, sillä ne ovat vahvoja kasveja, jotka ovat selvinneet tähän päivään esihistoriallisilta ajoilta saakka. Niiden lehdet auttavat poistamaan ilmasta saasteita kuten tolueenia ja ksyleeniä. Näitä aineita on esimerkiksi kynsilakoissa ja maaleissa.

5. Liuska-alariat

Tämä upea ja kestävä kasvi imee itseensä haitallisia aineita kuten tolueenia, bentseeniä ja formaldehydiä, joten ne ovat palmujen tavoin oiva koristus tupakoijan asuntoon.

6. Flamingo-kukat

Eksoottisen näköisen, kauniin kukan lehdet imevät ammoniakkia, formaldehydiä, tolueenia ja ksyleeniä. Tästä syystä flamingokukkia kannattaa sijoittaa esimerkiksi toimistotiloihin kopiokoneiden, printterien ja teippien läheisyyteen.

7. Sirotraakkipuut

Nämä helpot kasvatettavat auttavat poistamaan sisäilmasta formaldehydiä, tolueenia ja ksyleeniä.

8. Kultaköynnökset

Tämä helppohoitoinen kasvi sietää pimeyttä ja kylmiä lämpötiloja. Se poistaa sisäilmasta hiilimonoksidia ja formaldehydiä, mistä syystä kultaköynnöksiä kannattaa sijoittaa niin kotiin kuin toimistotiloihin.

9. Tuoksutraakkipuut

Tuoksutraakkipuu koristaa kotia, mutta poistaa myös sisäilmasta formaldehydiä.

10. Köynnösvehkat

Köynnösvehkat ovat helppohoitoisia huonekasveja, jotka poistavat sisäilmasta ksyleeniä.

Lähde: Inhabitat, ONKI-Palvelu