Nämä kampaukset eivät saa sinua haaveilemaan hiustesi pätkäisemisestä lyhyemmiksi.

Vaikka moni odottaa jo kesän lämpimiä päiviä sekä hellettä, tuovat lämpöasteet mukanaan omat hiushaasteensa. Kuumuus, kosteus ja hikoilu voivat tehdä etenkin pitkien hiusten kanssa olon tukalaksi, jolloin erilaiset kampaukset, joilla hiukset saa pois niskasta tai kasvoilta, ovat tarpeen.

Cosmopolitan esitteli sivuillaan erilaisia kampauksia, jotka voivat pelastaa pinteestä kesäkuukausien aikana. Tutustu kampauksiin alla ja ota sinulle mieluisat talteen, jotta seuraavan kerran elohopean kohotessa kuumiin lukemiin et ala haaveilla hiusten pätkäisemisestä lyhyemmiksi.

Ananasponnari

Cosmopolitanin mukaan mitä korkeampi, löysempi ja kiharampi ponnari on, sen parempi. Kerää hellästi kaikki kiharasi päälaelle ja kiinnitä ne hiusdonitsilla tai klipsillä ja anna hiustesi pursuta eteenpäin – melkein kuin ne olisivat otsahiukset. Käytä tätä tapaa, kun kiharat kuivuvat tai käytä sitä muuten vain, koska tämä tyyli on makea.

Pinnejä

Pinnejä voi käyttää monella tapaa. Voit esimerkiksi pitää hiukset pois silmiltä laittamalla pinnejä ristiin, kuten yllä olevassa Instagram-julkaisussa. Toinen vaihtoehto on laittaa isommilla hiussoljilla otsatukka sivuun, kuten alla olevassa kuvassa.

Erilaisia pinnejä ja solkia voi myös käyttää poninhännän koristeluun, jotta perinteiseen ponnariin saa hieman vaihtelua.

Kuplasaparot

Nämä saparot tehdään jakamalla hiukset kahteen osaan ja osiot tuodaan hartioiden eteen. Kuplien tekemiseksi hiuksiin laitetaan pieniä hiuslenkkejä tasaisin välein, minkä jälkeen jokaisen osion hiuksia hellästi kiskotaan, jotta niihin tulee enemmän volyymia ja kuplamainen vaikutus. Tämä tyyli sopii hyvin hattujen pariksi kesällä.

Sottainen nuttura

Sottainen nuttura, etenkin päälaella, on monelle tuttu tyyli, mutta ei se tee siitä vähän suloista. Muutamat suortuvat kasvojen ”kehyksenä” vain lisäävät kampauksen suloisuutta. Tästä tyylistä esimerkki yllä, kun taas alla oleva on versio, jossa yhdistyy sottainen nuttura ja ranskalainen twist. Tämä tyyli pysyy rennompana, kun jättää hiusten latvat vapaaksi ja vetää muutaman suortuvan kasvojen ympärille. Alla olevan julkaisun pientä nuolta klikkaamalla näet videon siitä, miten tämä tehdään.

Sileä ja sliipattu

Cosmopolitanin mukaan joskus täytyy tehdä yhteistyötä kosteuden kanssa eikä toimia sitä vastaan. Märkä-look, joka sipaistu taaksepäin on helpompi kuin perinteinen föönikampaus. Parasta tässä tyylissä on se, että hikoilusi sulautuu kokonaisuuteen.

Hyödynnä huivia

Huivia voi hyödyntää erilaisin tavoin kesän kampauksissa. Esimerkiksi puolinutturaan yhdistetty bandana-huivi toimii suloisena kampauksena. Toinen vaihtoehto on kieputella huivi hiuksiin. Cosmopolitan neuvoo nappaamaan huivin ja laittamaan sen toinen pää poninhäntäsi juuressa olevan hiuslenkin läpi. Kieputtele hiuksesi ja huivi yhteen ja kääri siitä pinnien avulla nuttura. Jätä huivin päät esiin pehmeämmän lopputuloksen saamiseksi. Katso esimerkki alta.

Lähde: Cosmopolitan