Käyttäjien joukossa on monenlaisia persoonia, joista osa tekee kaverinsa hulluksi.

Facebookia käyttää yli 1,2 miljardia ihmistä, joten sinne sekaan mahtuu jos jonkinlaisia käyttäjiä. CollegeHumor listasi kymmenen Facebook-kaveria, jollaiset melkein kaikilta käyttäjiltä löytyvät, mutta kukaan ei oikeasti haluaisi heitä ja päivityksiään uutisvirtaansa.

Tunnistatko nämä tyypit omasta Facebookistasi?

1. Kotiaktivistit

Nämä henkilöt puolustavat maailmaa niin sosialismilta, geenimuunneltulta ruoalta, laittomilta maahanmuuttajilta ja ties mieltä muulta. He julkaisevat hävyttömästi otsikoituija linkkejä uutisiin, joiden sisältöä ei ole vahvistettu vain tukeakseen näkemyksiään. Nämä käyttäjät ovat liian kiireisiä pelastaessaan maailmaa klikkaus klikkauksella, että tarkistaisivat asioiden faktat.

2. Liian ahkerat Jaa-napin käyttäjät

Tämä on kuin ketjukirjeiden kehittynyt versio. Nämä käyttäjät jakavat kaikki mukahassut meemit, e-kortit ja ”Jaa, jos olet samaa mieltä/eri mieltä” -julkaisut. Nämä käyttäjät aiheuttavat muissa ärsytystä tukkimalla uutisvirtaa usein niin mitäänsanomattomilla päivityksillään.

3. Tahattomat viihdyttäjät

Nämä ovat joukko käyttäjiä, jotka eivät olleet läsnä äidinkielen oppitunneilla ja se näkyy heidän kirjoituksessaan. Heidän päivitystensä sisältö on aina tahattoman viihdyttävää niiden usein melodramaattisesta sisällöstä huolimatta.

4. #Hashtagsitä ja #Hashtagtätä

Twitteristä Facebookiin myös tulleet risuaidat, eli #-merkit, eli hashtagit ja niiden perässä jokin sana tai useita sanoja yhteen kirjoitettuna, tekee päivitysten lukemisesta välillä yhtä vaikeaa kuin koettaisi kääntää vierasta kieltä. Hipsterit koettavat pilata Facebookin #hashtageineen, jotka yleensä ovat täysin turha lisä päivitykseen.

5. Mielenkohottajat

Näiden käyttäjien joko henkilökohtainen oivallus tai kulunut inspiroiva lainaus, joka on maiseman yllä, on yleensä sisällöltään optimistinen ja kannustava. He usein tarkoittavat hyvää, mutta saavat vain muut turhautumaan.

6. Itseään mainostavat

Näistä henkilöistä kuulee vain, jos he tarvitsevat jotain tai haluavat mainostaa jotain tekemäänsä/tekemiseensä liittyvää. Sosiaalisen median ansiosta on helppoa kerätä katsojia videoille, lukijoita blogille tai katsojia keikalle. Ja jos heiltä pyytää jotain? Turha kuvitellakaan mitään tapahtuvan.

7. Vanhemmuuttaan korostavat

Usein näillä käyttäjillä on profiilikuvassaan heidän lapsensa, he itse lapsensa kanssa tai lapsi on ainakin kansikuvassa. Nämä vanhemmat eivät anna lapselleen yksityisyyttä vaan dokumentoivat hänen koko elämänsä netissä. Nämä lapset varmasti arvostavat 20 vuoden päästä sitä, kun mahdolliset työnantajat löytävät netistä tietoja työnhakijan opettelusta potalle.

8. Hidastustöyssyt

Heidän julkaisemansa jutut ovat yleensä hauskoja tai oivaltavia ja tervetullut lisä kissajuttujen ja salipäivitysten seassa. Usein kyseiset päivitykset ovat vain valitettavan tarkkaan harkittuja ja niitä on hiottu mahdollisimman hyviksi. Ne eivät siis olekaan lopulta niin arkisia huomioita kuin aluksi saattoi luulla.

9. Selfiet tilanteesta kuin tilanteesta

Tällaiset käyttäjät ottavat itsestään selfien aina, kun se vain on mahdollista. Olivat he sitten ystävän häissä, sukulaisen hautajaisissa tai todistamassa jotain uutta ja jännittävää, kuvasta suurin osa on varattu heille.

10. Ruokakuvien julkaisijat

Jokainen ihminen tarvitsee ruokaa, mutta nämä käyttäjät ovat tehneet siitä harrastuksen. Jos he eivät julkaise reseptejä muualta netistä, he julkaisevat kuvia omista aterioistaan. Kuvissa on vain usein esillä jotain, mitä ei kovin mielellään laittaisi suuhunsa – siis kuvan perusteella.

Lähde: CollegeHumor