Naiset rakastavat tunnetusti shoppailua, mutta shoppailuun voi olla myös koukussa.

Koetko sinä shoppailuiden aikana hurjaa huumaa ja euforiaa? Saatko sinä tyydytystä shoppailemisesta? Tervetuloa joukkoon, meitä on useampiakin!

Shoppailu on helppo tapa helpottaa omaa stressiä ja tuoda iloa arjen keskelle. Shoppaillessa voikin uppotua aivan erilaiseen maailmaan ja kokea uutuuden viehätyksen aina kerta toisensa jälkeen uutta esinettä ostaessaan. Toisille shoppailu on jopa tapa rentoutua, sillä se käy niin luonnostaan ja ilman sen kummempia ponnisteluita. Ostoksilla oleminen ja ostosten tekeminen ovatkin varsin terapeuttisia, kunhan onnistuu säästymään shoppailun aiheuttamasta moraalikrapulasta, eikä shoppaile yli varojensa.

Monet meistä oikeuttavatkin shoppailun tuottaman hyvän olon vuoksi myös vähemmän tärkeät – ja jopa turhat – ostokset itselleen. Emme todellakaan tarvitse kymmeniä samanlaisia kenkiä, mutta eihän samaisia kenkiä voi olla ostamatta lisää, jos ne löytää hyvään hintaan ja omassa koossaan. Jos tunnistat itsesi edellämainitun kaltaisista hetkistä, saatat tunnistaa itsesi myös alla olevista tilanteista.

Nämä asiat vain paljon shoppailevat – ja shoppailuun koukussa olevat – naiset ymmärtävät:

1. Kaikilla ihmisllä on paheita. Sinun paheesi on shoppailu.

2. Osaat todellakin ostaa itsesi onnelliseksi.

3. Palkkapäivä = shoppailupäivä.

4. Olet addikti – tyypillisimmin kenkäaddikti.

5. Ostelet asioita pakonomaisesti, etkä aina ymmärrä itsekään itseäsi.

6. Kaupoilla ollessasi sinun on vaikea tehdä päätöstä sen suhteen, mitä oikeasti haluaisit ostaa, joten ostat enemmän kuin on tarve.

7. Shoppailu, ja erityisesti alennysmyynneissä juokseminen, käyvät mielestäsi urheilusta.

8. Et suostu kertomaan muille kuinka paljon rahaa olet oikein tuhlannut viime aikoina.

9. Kun onnistut pitäytymään vain muutaman tavaran ostamisessa, olet ylpeä itsestäsi.

Tunnistatko itsesi näistä tilanteista? Jaa alla kommenteissa!