Hiilareita ei missään nimessä kannata kokonaan välttää!

Jos olet yrittänyt joskus pudottaa painoa, olet varmasti kuullut seuraavan neuvon: älä syö hiilihydraatteja! Tämä on kuitenkin surkea neuvo, sillä kehomme tarvitsee hiilareita toimiakseen, ja sopivien hiilarien syönti kohtuudella auttaa meitä jopa pudottamaan painoamme.

Tässä kohtaa maalaisjärjen käytöllä pääsee pitkälle: esimerkiksi vitivalkoista vehnäleipää, ranskalaisia ja vaaleaa pastaa kannattaa välttää. Niiden syöminen säännöllisesti runsain määrin todennäköisesti vain lisää painoasi.

Hiilareita ei kuitenkaan missään nimessä kannata karsia ruokavaliosta kokonaan, pitää vain tietää, mitä hiilereita lautaselle kannattaa valita.

Seuraavat 9 hiilaria kannattaa laihduttajankin valita ruokapöytäänsä, sillä ne auttavat jopa pudottamaan painoa.

 1. Bataatti
  Bataatti on loistava valinta hiilariksi, sillä siinä on vain vähän kaloreita, mutta se on pullollaan kuitua ja A-vitamiinia, jotka auttavat pitämään immuunijärjestelmäsi kunnossa ja sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi pidempään.

 2. Kaurapuuro
  Parempaa aamiaista kuin kaurapuuro ei olekaan! Syö kaurapuuron lisänä tuoreita hedelmiä tai marjoja, ja päiväsi alkaa energisesti, mutta nälkä ei iske vielä ennen lounasaikaa. Kun syöt aamulla tarpeeksi, syöt ja napostelet vähemmän illalla.

 3. Banaani
  Tämä hedelmä auttaa ruuansulatuksessa, tasaa verensokeriasi ja pitää energiatasosi kunnossa. Kannattaa syödä banaanit vasta silloin, kun ne ovat jo hiukan pilkullisia, sillä silloin ne ovat ruuansulatukselle parhaassa muodossaan.

 4. Ohra
  Ohra ei ole kaikkien makuun, ja sen syöminen vaatiikin usein totuttelua. Se kuitenkin kannattaa, sillä se on todellinen superfood! Ohra sisältää runsaasti kuparia, B1-vitamiinia ja magnesiumia. Siinä on lisäksi niin paljon kuituja, että ruuansulatuselimistösi hyppii innosta! Ohrasta on hyötyä myös sydämelle ja verisuonille. Anna ohralle mahdollisuus!

 5. Kvinoa
  Tämä herkku on gluteeniton ja sisältää runsaasti proteiinia, kuituja, aminohappoja, E-vitamiinia ja runsaasti hyödyllisiä antioksidantteja. Lisäksi se on helppo lisä lähes ruokaan kuin ruokaan.

 6. Kikherneet, pavut ja linssit
  Kanadalaisessa tutkimuksessa todettiin, että näiden herkkujen syöminen itseasiassa esti osallistujia ylensyömästä. Nyt kun ruuan hinnat ovat nousussa, ovat nämä senkin vuoksi hyvä vaihtoehto ruokalistalle, sillä nämä ovat kaupassa edelleen edullisia.

 7. Päärynä
  Päärynät ovat paljon omenia kuiturikkaampia, eli jos sinun tekee mieli omenaa, syö päärynä sen sijaan! Tutkimuksen mukaan he, jotka syövät 30 g kuituja päivittäin, laihtuvat nopeammin kuin he, jotka eivät syö kuituja yhtä paljon.

 8. Granola
  Tällä ei tietenkään tarkoiteta kaupan valmisgranolaa, joka on höystetty suklaalla, hunajalla ja muilla makeilla lisukkeilla. Varmista kaupassa granolan sisältämä sokerimäärä, tai vielä parempaa: tee granolasi itse! Netti on täynnä terveellisiä granolareseptejä!

  Älä siis karsi hiilareita kokonaan pois, vaan valitse sen sijaan oikeat hiilarit lautasellesi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Pablo Merchán Mortes, Unsplash