Joskus miehet jättävät meidät hyvästä syystä, ja se saattaa olla täysin oma vikamme.

Kaikki erot ovat toki erilaisia, mutta syyt ovat usein melko samanlaisia. Parisuhde saattaa myös päättyä syistä ja olosuhteista, joille kumpikaan osapuoli ei mahda mitään, kuten vaikkapa etäsuhde pitkällä välimatkalla, tai jokin muu olosuhde, johon emme pysty vaikuttamaan.

Usein erolle on kuitenkin olemassa selkeä syy. Vaikka mielellämme syytämme miehiä kaikesta siitä, mikä suhteessa on mennyt pieleen, on usein vikaa myös meissä.

Nämä 7 syytä ovat yleisiä syitä sille, miksi mies jättää naisen. Ja ikävä kyllä nämä ovat myös ihan oma vikamme.

 1. Et kuuntele häntä tarpeeksi
  Syytämme tästä usein miehiämme, mutta totuus on, että teemme samaa joskus myös itse. Kuuntele miestäsi, kun hänellä on huolia tai hän on jostain innoissaan, vaikka se olisikin uusi videopeli, joka ei voisi kiinnostaa sinua vähempää.

 2. Kuuntelet liikaa ystäviäsi
  Ystävillä on joskus huono tapa tuomita poikaystäväsi sen perusteella, mitä kerrot heille vaikkapa ollessasi juuri sillä hetkellä kiukkuinen kullallesi. Koska harvemmin kerromme ystävillemme ihanista ja romanttisista asioista, joita hän tekee, vaan kerromme todennäköisemmin riidastamme tai erimielisyyksistämme, voivat ystävät saada suhteestanne huonomman kuvan, kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Älä siis usko liikaa ystäviäsi ja tuo suhteeseenne heidän negatiivisuuttaan. Muista, että sinä tunnet miehesi parhaiten.

 3. Liikaa yhdessä
  Älä raahaa kultaasi joka paikkaan kanssasi tai pakota häntä pitämään sinulle seuraa 24/7. Teillä kummallakin pitää olla myös omaa aikaa, ja kultasi pitää saada nauttia myös omasta ajasta ja tilasta rauhassa, ilman että syyllistät häntä siitä tai murjotat.

 4. Olet liian utelias
  Jos et luota häneen, kun hän on käynyt viettämässä iltaa ystäviesi kanssa, älä pistä kolmanteen asteen ristikuulusteluun, koska uskot hänen olleen uskoton tai mokaillut muuten. Jos sinulla on luottamusongelma, keskustele siitä hänen kanssaan, äläkä urki yksityiskohtia kaikesta hänen tekemisestään.

 5. Olet liian itsenäinen
  Nainen saa totta kai olla itsenäinen ja riippumaton, mutta on myös tärkeää osata jakaa asioita ja omia heikkouksiaan, ja myös uskaltaa pyytää apua. Jos hänestä tuntuu, ettet tarvitse häntä mihinkään, miksi hän on kanssasi?

 6. Olen liian riippuvainen
  Tämä puolestaan on toinen ääripää, eikä sekään ole hyvä. Jos et pysty pitämään huolta itsestäsi tai et pärjää hetkeäkään yksin. käyt todennäköisesti pahasti hänen hermoilleen.

 7. Et usko häneen
  Jos näytät, ettet usko hänen pyrkimyksiinsä, vaikka ne olisivatkin sinusta hölmöjä, saat todennäköisesti lähtöpassit ennemmin tai myöhemmin. Ole negatiivisen sijaan positiivinen, kannusta ja tue häntä, ja näytä, että hän on sinusta mahtava, ja onnistuu kyllä!

  Noniin naiset, älkää häätäkö näillä mokilla hyvää miestä pakoon!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Andrea Piacquadio, Pexels