Onko mieli maassa ja mikään ei oikein tunnu hyvältä? Näillä helpoilla tavoilla saat kehosi tuottamaan enemmän endorfiinia, oksitosiinia, serotoniinia ja dopamiinia.

Onko elämässäsi vähän hankalampi vaihe, ja olosi on normaalia synkempi? Onnellisuushormonit ovat kenties laskeneet kehossasi, ja mielesi on osittain senkin takia maassa.

Hyvä uutinen on se, että pystyt itse vaikuttamaan onnellisuushormoniesi tasoon kehossasi, eikä se edes ole vaikeaa! Kannattaakin siis huolehtia parhaansa mukaan, että antaa parhaat edellytykset sille, että kehosi tuottaa mahdollisimman paljon eri onnellisuushormoneja, jolloin onnellisuutesi ja elämänlaatusi paranee selvästi!

Seuraavat viisi helppoa tapaa auttavat saamaan onnellisuushormonien tuotannon kehossasi hyrräämään.

 1. Serotoniinit kuntoon D-vitamiinin avulla
  Jotta kehosi voisi tuottaa onnellisuushormoni serotoniinia, se tarvitsee ensin riittävän määrän D-vitamiinia. Käy lounastauolla vartin kävelyllä auringonpaisteessa ja tankkaa D-vitamiinia varastoon! Serotoniinitasosi kiittävät!

 2. Halaile itsellesi oksitosiinia ja serotoniinia
  Ota aamulla ennen herätystä kunnollinen halailusessio kumppanisi kanssa, tai halailkaa iltaisin sohvalla leffan äärellä. Halailu ja toisen läheisyys nimittäin nostavat sekä oksitosiini- että serotoniinitasosi koholle, ja tunnet olosi heti paremmaksi!

 3. Seksillä onnellissuushormonit kuntoon
  Halailun lisäksi myös seksi auttaa onnellisuushormonien lisäämisessä. Seksi onkin todella tehokas tapa onnellisuuden lisäämisessä, sillä se saa kehosi tuottamana lisää sekä oksitosiinia, endorfiineja sekä dopamiinia. Jos mielesi siis on maassa, on seksi erinomainen tapa nostaa sitä!

 4. Liikunta on loistava tapa lisätä onnellisuutta
  Myös liikunta on yksi parhaista tavoista parantaa oloa. Jos olo tuntuu synkältä, lähde vaikkapa lenkille, salille, tai tee ihana jooga- tai pilatesharjoitus. Liikunta lisää nimittäin sekä serotoniinia että endorfiineja kehossasi!

 5. Onnellisuutta voi lisätä myös oikealla ravinnolla
  Jos mieltä masentaa, kannattaa testata myös masennusta ehkäiseviä ruokia, jotka auttavat lisäämään serotoniinitasojasi. Kokeile vaikkapa pähkinöitä, banaania ja tummaa suklaata, sillä ne lisäävät kehosi serotoniinituotantoa. Syö siis itsesi onnelliseksi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Joey Nicotra, Unsplash