Nämä 20 tapaa ovat yhtä vaarallisia kuin tupakointi – syyllistytkö sinäkin niihin?

Luulitko eläväsi terveellisesti? Katso, onko sinulla tietämättäsi jokin näistä epäterveellisistä tavoista!

Tupakointi on yleinen ja tunnettu pahe, jota jokaisen tulisi terveytensä vuoksi välttää. Tupakoimattomuus yksinään ei kuitenkaan vielä takaa terveellistä elämää. Nämä 20 huonoa tapaa ovat nimittäin aivan yhtä epäterveellisiä ja huonoja terveydellesi kuin tupakointikin. Katso, syyllistytkö sinäkin näihin tapoihin ja jätä niille saman tien hyvästit!

 1. Yksinäisyys
  Vaikka välillä tekeekin hyvää ottaa aikaa ihan vain itselleen, on liiallinen yksinolo haitallista. Tutkimukset osoittavat, että yksinäisyys voi lyhentää elinikää saman verran kuin polttaisit 15 tupakkaa päivässä. Älä siis tyydy kommunikoimaan pelkästään somessa, vaan huolehdi siitä, että näet ystäviäsi myös kasvokkain!

 2. Liika istuminen
  Tutkimusten mukaan yli 8 tuntia istumista päivässä voi lisätä riskiäsi sairastua erilaisiin sairauksiin, kuten keuhko- tai suolistosyöpään. On tietenkin mahdotonta vältellä istumista täysin, mutta sitäkin tärkeämpää olisi liikkua päivän aikana useampaan otteeseen. Nosta siis säännöllisin väliajoin pylly ylös sohvalta tai työtuolista ja siirry hetkeksi ulkoilmaan!

 3. Unen puute
  Jos tunnet olosi väsyneeksi, syynä saattavat olla huonot yöunet. Nukkumisen merkitystä ei kuitenkaan voi korostaa tarpeeksi. Hyvät unet ovat tärkeitä niin energiatasoillesi kuin kokonaisterveydellesi. Unen puute puolestaan lisää riskiäsi saada sydänkohtaus tai aivohalvaus aivan samalla tavalla kuin jos tupakoisit päivittäin.

 4. Jojo-dieetit
  Oletko koskaan kokeillut uutta dieettiä, joka lupaa ihmeitä, ja pian dieetin lopettamisen jälkeen kilot palaavat takaisin yhtä nopeasti kuin lähtivät? Terveyden kannalta on toki tärkeää olla hyvässä kunnossa ja välttää ylipainoa, mutta jojo-dieetit eivät ole tähän hyvä ratkaisu. Ne ovat paitsi tehottomia pitkässä juoksussa, myös haitallisia terveydellesi, sillä ne voivat aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja naisille. Ota siis laihduttaessasi kärsivällisyys kehiin ja tee pieniä muutoksia, jotka on helppo toteuttaa.

 5. Syöminen yöllä
  Yöllä on välillä mukava pujahtaa keittiöön ja etsiä käsiinsä jokin herkku kaapin kätköistä. Niin mukava tapa kuin se onkin, sinun kannattaisi pyrkiä luopumaan siitä. Yösyöminen voi nimittäin joidenkin tutkimusten mukaan aiheuttaa ylipainoa ja jopa diabetesta. Syö siis mieluummin kunnon iltaruoka, äläkä napostele sen jälkeen.

 6. Liiallinen television katsominen
  Jos jämähdät usein sohvalle katsomaan lempisarjaasi tuntikausiksi, meillä on sinulle ikäviä uutisia. Tutkimuksen mukaan runsas TV:n katselu on nimittäin yhteydessä kohonneeseen verenpaineeseen ja diabetekseen. Nyt siis kaukosäädin piiloon ja vaikkapa kirja käteen!

 7. Aamiaisen väliin jättäminen
  Aamiaista ei turhaan sanota päivän tärkeimmäksi ateriaksi. Sen väliin jättäminen lisää helposti syömistä
  myöhemmin päivän aikana ja voi jopa johtaa sydänongelmiin.

 8. Terveellisten rasvojen puute
  Monet kalorien karttajat pyrkivät karsimaan kaikki rasvat ruokavaliostaan. Tämä ei kuitenkaan ole palvelus kehollesi, sillä se tarvitsee hyviä rasvoja voidakseen hyvin. Hyvälaatuiset rasvat kuten avokado ja oliiviöljy parantavat immuunijärjestelmääsi ja ovat hyvä sydämellesi.

 9. Negatiiviset ajatukset
  Kyllä, jopa negatiiviset ajatukset voivat olla riskinä terveydelle. Ne lisäävät pahan mielen lisäksi riskiä sairastua. Koita siis harjoitella positiivista ajattelua, sillä sen avulla et voi mennä pieleen!

 10. Riittämätön vedenjuonti
  Riittävä määrä vettä pitää nestetasapainosi kunnossa ja kroppasi kunnossa. Jos kärsit nestehukasta, kroppaasi pääsevät iskemään taudit kuin saluunan ovista. Pidä siis vesipullo aina mukana ja juo vähintään 2 litraa vettä päivässä, ja ehkäiset näin muun muassa päänkipua ja jopa munuaissairauksia.

Jaa nämä neuvot ystävillesi, jotka haluavat elää terveellisesti!

Lähde: Celebs Pulse


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.