Moni ajattelee varmaankin, että likaisin asia kodissa on vessa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä nämä kaikki asiat kodissasi ovat vessaasi likaisempia.

Varsinkin koronapandemia on saanut meidät miettimään aivan uudella tavalla kotimme pintoja ja siisteyttä. Moni panostaa nyt hygieniaan entistä enemmän, ja korona ja muut taudinaiheuttajat halutaan siivota saman tien pinnoilta pois.

Moni on tottunut pitämään vessaa ja erityisesti vessanpyttyä kodin pahimpana bakteeripesänä, mutta todellisuudessa näin ei ole, sillä kodistasi löytyy ainakin 13 likaisempaa paikkaa! Monet näistä paikoista ovat yllättäviä, eikä kovin moni varmaan edes pidä niitä likaisina.

Vaikka kaikkein paras vaihtoehto olisi tehdä perusteellinen syväpuhdistus kotonasi viikoittain, on kuitenkin melko epärealistista, että siihen olisi kovin monella aikaa. Jos jokaviikkoinen suursiivous siis tuntuu mahdottomalta järjestää, huolehdi sen sijaan ainakin siitä, että seuraavat paikat kodissasi puhdistetaan säännöllisesti, tai vaihdat ne uuteen, mikäli se on mahdollista!

 1. Tietokoneen näppäimistö
 2. Keittiösieni
 3. Matkapuhelin
 4. Kylpyhuoneen lavuaari
 5. Tyynyliinasi
 6. Keittiön astiapyyhkeet
 7. Hammasharjamuki
 8. Keittiön lavuaari
 9. Kahvinkeitin
 10. Uudelleenkäytettävä vesipullo
 11. Leikkuulaudat
 12. Kenkäsi
 13. Kaukosäädin

  Jos siis haluat pysyä terveenä ja pitää kotisi pinnat puhtaina, kannattaa pestä, puhdistaa ja vaihtaa edellä olevia paikkoja ja esineitä vähintäänkin kerran viikossa! Vaikka koronapandemiaa ei olisikaan, nämä paikat ovat silti melkoisia bakteeripesiä!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life / Kuva: Anton, Unsplash