Nämä 10 tapaa voivat tuhota parisuhteesi – ja ne ovat jopa uskottomuutta haitallisempia

Vaikka pettäminen voikin tuhota suhteen, on olemassa myös sitä haitallisempia tapoja.

Moni on varmasti sitä mieltä, että pettäminen on yksi varmimpia tapoja tuhota parisuhde. Parisuhteessa voi kuitenkin tehdä pettämistä haitallisempiakin tekoja, jotka voivat johtaa eroon.

Tällaisia tekoja ja tapoja nostettiin esiin suositulla Reddit-sivustolla, kun nimimerkki laterdude kysyi muilta sivuston käyttäjiltä heidän kokemuksiaan asioista, jotka ovat parisuhteen kannalta pettämistä haitallisempia. Cosmopolitan kävi läpi ihmisten antamia vastauksia ja koosti niistä listan pettämistä pahemmista tavosta, joilla voit tuhota suhteesi, ja suomensimme nämä tavat ja teot alle.

1. Kumppanille valehteleminen ja asioiden piilottelu

Vaikka tekisit niin kumppanin tunteita suojellaksesi, pienten asioiden piilottelu omalta kumppanilta voi kasvaa suureksi ongelmaksi ja aiheuttaa luottamusongelmia, jotka voivat tuhota suhteen.

”Sinun pitäisi pystyä kertomaan kumppanillesi lähes kaikesta. Jos salaat jotain, koska se satuttaisi kumppaniasi, ei sinun pitäisi luultavasti tehdä niin alun perinkään”, canada432-nimimerkki kirjoitti.

2. Tunteiden ja huomion evääminen

Tarkoittipa tunteiden ja huomion antaminen kumppanille läheisyyttä ja koskettelua, merkityksellisistä asioista keskustelua intensiivisesti tai toisen auttamista esteistä yli, voi olemalla poissaoleva ja välinpitämättömän oloinen aiheuttaa epäilyksiä suhteeseen, joita ei voi lopulta enää korjata.

3. Kaunan kantaminen hiljaa mielessään

”Kun kaunoja viimein ilmaisee, on vahinko jo tapahtunut”, VoxMeretricis kommentoi.

Se alkaa hiljalleen, mutta siitä kasvaa jotain suurta ajan myötä, minkä takai se on myös niin vahingoittavaa.

4. Kommunikaation puute

Kyllä, se voi olla haitallisempaa suhdetta ajatellen kuin pettäminen. Kyse ei ole siitä, että pitäisi viestitellä jatkuvasti joka päivä, vaan siitä, ettei pysty puhumaan itseä vaivaavista asioista, kun ne nousevat esiin tai jättää kertomatta asioita, koska ajattelee niiden aiheuttavan ongelmia. Kaikki ikävä kasautuu tai paljastuu lopulta, ja kun niin käy, sitä on usein mahdotonta käsitellä.

5. Kinastelu arkipäiväistä asioista ja askareista

Ainainen riita siitä, kenen vuoro on viedä roskat tai tiskata voi vaikuttaa pieneltä, mutta sellaisesta voi tulla iso ongelma ajan myötä sekä ammus isompiin, vakavampiin riitoihin suhteen aikana.

6. Toisen alentaminen

Alentavasti puhumalla kumppanille nostat itseäsi vain hänen yläpuolelleen ja vaikutat omaavan enemmän valtaa suhteessa, mutta epätasapaino vallan suhteen on viimeinen asia, jota kestävään, terveeseen parisuhteeseen haluaa. Reddit-käyttäjä messedfrombirth huomauttikin, että alentaminen on pettämistä pahempaa, koska se saa itsetunnon todella huonoksi, joten suhteen loputtua vahingot ovat edelleen olemassa.

7. Manipulointi

Tämä on hankala, koska manipulointi on usein niin hienovaraista, että kumppanin manipuloimaksi joutumista (tai kumppanin manipulointia) ei huomaa ennen kuin on liian myöhäistä.

”Minut ’rikkoneet’ parisuhteet (lähdin muuten itse suhteista pois, joten kyse ei ole sydänsurusta) ovat aiheutuneet itsetunnon asteittaisesta laskusta, mikä johtui manipuloivasta kumppanista”, reallybigleg kertoi.

8. Mustasukkaisuus

Jopa ilman varsinaista pettämistä, voi epäilys siitä, että sitä aina tapahtuu olla paljon, paljon pahempaa.

9. Et ole oma itsesi suhteen alussa

Kyse voi olla jostain niinkin pienestä, että teeskentelet pitäväsi kauhuelokuvista, vaikka oikeasti vihaat niitä tai suuremmasta, kuten kerrot, ettet halua mitään vakavaa, vaikka oikeasti haluaisit vakavan suhteen. Parasta on olla avoin alusta alkaen, koska ne pienet asiat voivat olla suuria syitä erota myöhemmin.

10. Yhdessä pysyminen, koska sinusta on tullut läheisriippuvainen

”Olette yhdessä, koska olette läheisriippuvaisia ja kumpikaan ei halua olla sinkku”, kirjoitti käyttäjä beaverteeth92.

Toisin sanoen, suhteesta on kadonnut kemia ja ainoa syy yhdessä olemiseille on se, ettei tarvitse olla yksin.

Voit lukea lisää Reddit-käyttäjien esimerkkejä pettämistä haitallisemmista asioista täältä.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.