Nämä lahjat pohjautuvat enemmän tekoihin kuin kaupasta hankittuihin tavaroihin.

Äidit ansaitsevat juhlapäivänsä, mutta kaikilla ei ole varaa tai aikaa hankkia lahjaa, jollaisten antaminen on usein osa erilaisia juhlapäiviä. Monet äidit eivät kuitenkaan odota hulppeita lahjoja, vaan kunnioituksen ja tunteiden osoittaminen eri tavoin riittää.

Alle on listattu ilmaisia lahjaideoita (tosin jos saatavilla ei ole osaan tarvittavia asioita, saatat joutua kuluttamaan lahjaan jonkin verran rahaa), joilla voit viestittää äidillesi, että hän on sinulle tärkeä ja rakas.

1. Pese ja siivoa äidin auto

Autossa yleensä kuluu paljon aikaa ja se on miellyttävämpää puhtaassa autossa.

2. Tee hänelle kotitekoinen ateria

Voit tehdä klassisen aamisen sänkyyn, vaivattoman päivällisen tai loihtia ihanan jälkiruoan – riippuen siitä, minkälaiset kokkaustaitosi ikinä ovatkaan.

3. Pese pyykit

Kuinkahan monta vuotta äitisi pesi sinun pyykkisi? Nyt on aika tehdä tämä kotiaskare toisin päin.

4. Tee hänelle kuvakollaasi verkossa

Kerää niin paljon nostalgisia valokuvia kuin löydät, tee niistä kuvakollaasi ja jaa se esimerkiksi äitisi Facebook-profiilin seinällä.

5. Lupaa luopua viimein tavastasi, jota äitisi on vihannut

Lopeta esimerkiksi kynsiesi pureskelu tai viestittely autolla ajamisen aikana – näin äitisikin saa hieman mielenrauhaa kaikkien pyyntöjensä jälkeen.

6. Suunnittele elokuvailta

Äitiyteen liittyen on paljon erilaisia elokuvia, joita voitte yhdessä katsoa tai sitten viettäkää elokuvailta katsoen joku äidin tai teidän yhteisistä suosikkielokuvista. Leffaherkkuihin voit joutua kuluttamaan rahojasi.

7. Anna äidillesi salasanasi tilausvideopalveluun

Käytit sitten Netflixiä tai HBO:ta tai jotain muuta, anna äidille salasanasi käyttöön, jotta hän voi katsella ohjelmia ilmaiseksi. Käytännössä lahja on ilmainen, koska maksat siitä jo – olettaen siis, että et itse käytä vanhempiesi tunnuksia.

8. Anna hänelle lempikirjasi

Kirjoita vielä kirjan tyhjille alkusivuille, miksi uskot äitisikin pitävän lempikirjastasi.

9. Tee hänelle DIY-voide kaunistautumista varten

Aineksia erilaisiin tee se itse -voiteisiin löytyy keittiökaapeista. Muun muassa täältä löydät käteviä ohjeita englanniksi ja Nainen.com:n sivuiltakin esimerkiksi tämä tai tämä.

10. Kiitä äitiäsi kaikesta, mitä hän on vuoksesi tehnyt ja muistuta häntä, että rakastat häntä.

Katso lisää vinkkejä täältä.

Lähde: HuffPost