Ainekset hyvään kuorintavoiteeseen löytyvät monilta jo omasta keittiöstä.

Kunnon kuorinta ei pelkästään kuori kasvojasi ja kehoasi, vaan se saa olon myös hyväksi ja uudistukseeni poistamalla kuolleita solojua ihosi pinnalta. Lopputuloksena on kaunis, silkinpehmeä iho luonnollisella hehkulla, joka kestää koko päivän.

Kaupoissa myytävät vartalon kuorintavoiteet voivat kuitenkin usein olla kalliita, joten miksi ostaa sellaisia tuotteita, kun niitä voi tehdä itsekin omasta kodista löytyvillä aineksilla? Alla on muutama vinkki tehokkaille, luonnollisille ja kustannustehokkaille kotikutoisille kuorintavoiteille.

1. Kosteusvoide ja sokeri

Kasvojen kuorinta tehtynä kosteusvoiteella ja sokerilla on nopein ja halvin tapa puhdistaa kasvosi läpikotaisin. Yhdistä kaksi teelusikallista kosteusvoidtta puolikkaaseen teelusikalliseen sokeria, sekoita niitä kunnes siitä muodostuu rakeinen tahna ja hiero sitä sen jälkeen kasvoihisi pyörivin liikkein. Vältä silmien aluetta, että sokeria ei joudu silmiin.

2. Erittäin kosteuttava banaanikuorintavoide

Tämä on yksi suosituimmista kuorintaresepteistä, koska se on helppo tehdä ja se on todella tehokas. Tarvitset kypsän banaanin, kolme teelusikallista sokeria ja puoli teelusikallista eteeristä öljyä, joka ei ole kuitenkaan tärkeää vaan se on mukana tuomassa miellyttävää tuoksua. Muussa ainekset keskenään ja laita sitä kehollesi ollessasi suihkussa. Hiero hellästi ja pese pois lämpimällä vedellä.

3. Hunaja, merisuola ja aloe vera

Hunajan tiedetään olevan todella kosteuttavaa ja se yhdistettynä aloe vera -uutteen kanssa tehostaa kosteusvaikutusta entisestään. Tämä kuorinta on lähellä niitä, mitä saa kylpylöistä. Käytä tätä varten yksi kupillinen merisuolaa yhdistettynä kahteen tai kolmeen ruokalusikalliseen tuoretta hunajaa ja puoleentoista kupilliseen aloe vera -vauvaöljyä ja useita tippoja valitsemaasi eteeristä öljyä. Sekoita ainekset yhteen ja käytä niitä puhdistamaan epäpuhtaudet keholtasi ollessasi suihkussa.

4. Sitrussuola

Tämä on mainio aamukuorinta, joka auttaa heräämään ja pysymään raikkaana koko päivän. Se tuoksuu taivaalliselle ja se on hyvästä iholle, sillä se kiristää sitä ja kutistaa huokosia. Tarvitset tähän puolikkaan kupillisen merisuolaa, puolikkaan kupillisen kosteuttavaa kehoöljyä, puolikkaan kupillisen sitruunamehua ja puolikkaan kupillisen appelsiinimehua, molemmat vasta puristettuja. Tätä kuoritaan tulee käyttää sen jälkeen, kun olet läpikotaisin pessyt kehosi suihkussa. Sen jälkeen laita sekoitetta kehollesi ja ala hangata pyörivin liikkein. Tämän voit tehdä joko paljain käsin tai pesusienellä.

5. Kahvikuorinta

Kahvikuorintaa suositellaan heille, joilla on rasvainen iho, sillä kahvi kuivattaa sitä ja antaa kauniin hehkun. Vain harvat kuitenkin tietävät, että kahvia voidaan onnistuneesti käyttää tehokkaana kuorinta-aineena iholle ja jotkut asiantuntijat väittävät sen olevan hyödyksi selluliittia vastaan. Kahvikuorinta kiristää ja nostaa ihoasi ja siksi sitä käytetään ainesosana joissakin kalliimmissa vartalonkuorinta-aineissa. Kahvikuorintaan tarvitset ruokalusikallisen jauhettua kahvia, ruokalusikallisen suolaa, ruokalusikallisen kookosöljyä ja ruokalusikallisen oliiviöljyä. Sekoita ainekset keskenään ja sitten hellästi käytä sitä kehosi puhdistamiseen. Säilö seos ilmatiiviiseen rasiaan ja käytä sitä parhaiden tulosten saamiseksi kahdesti viikossa.

Lähde: Healthier Foods