Esimerkiksi jalkavoide kuuluu sinne, minne sen nimi osoittaa.

Lääkäri ja kosmetiikan ihotautilääkäri David Colbert paljasti vinkkejä tuotteista, joita ei kauneudenhoidossa saa laittaa kasvoihin. Naistenlehti Cosmopolitankin julistaa, että jos laitat alle listattuja tuotteita kasvoillesi, tulet katumaan sitä myöhemmin.

Nämä tuotteet kannattaa pitää kaukana omista kasvoista:

1. Hiuslakka

Jotkut ovat väittäneet, että hiuslakka saisi meikin asettumaan paremmin, mutta sitä ei todellisuudessa pitäisi koskaan laitaa kasvoille, koska siinä on lakkaa ja alkoholia, jotka kuivattavat ihoasi, mikä saa ihosi kuivaksi ja sinut näyttämään vanhemmalta. Hiulakassa on myös karkotteita, jotka voivat ärsyttää ihoa ja saada sen punoittamaan.

2. Hiusväri

Jos haluat kulmakarvasi samanvärisiksi kuin hiuksesi, käytä kasvipohjaista väriainetta tai sävytettyä kulmakarvoille tarkoitettua kulmamaskaraa sen sijaan, että käyttäisit hiuksiisi käyttämää väriainetta. Hiusväri voi olla todella ärsyttävä silmien alueen iholle ja voi saada silmäsi kirvelemään ja vuotamaan.

3. Kasvirasva

Tätä saatetaan käyttää kehon iholla psoriasiksen hoidossa, mutta kasvojen iholle se on aivan liian raskasta ja voi tukkia ihohuokoset ja johaa finneihin.

5. Shampoo

Shampoot valmistetaan puhdistamaan ja tekemään asioita karvatupeille eikä niitä ole tehty käsittelemään herkkiä ihon molekyylejä. Jos pesisit kasvosi shampoolla, kasvoistasi tulisi todella kuivat ja hilseilevät.

6. Vartaloemulsio

Vartaloemulsiot ovat paljon paksumpia kuin kasvoille tarkoitetut aineet ja yleensä sisältävät hajusteita, jotka voivat ärsyttää kasvojen ihoa. Kasvoille pitäisi aina käyttää jotain hellempää tuotetta.

7. Jalkarasvat

Tämän pitäisi olla ilmiselvää ja vaikka olisit kuinka epätoivoinen saamaan rasvaa kasvoihisi,  jätä silti jalkarasvat sinne, minne ne nimensä mukaan kuuluvat. Ne ovat liian täyteläisiä, paksuja ja tahmaisia kasvojen iholle laitettavaksi. Ne on valmistettu rikkomaan paksuja kovettumia jaloista ja niissä on usein sellaiset määrät kemiallisia kuorivia ainesosia, että et koskaan haluaisi samanlaista ainetta kasvoillesi.

8. Kynsilakka

Tämäkin on sarjassa ilmiselvää, sillä kynsilakkakin kuuluu juuri sinne, mitä sen nimessäkin sanotaan. Kynsilakassa on akryylisia molekyylejä, jotka kuivattavat ihoa. Käytä siis kasvojesi ”maalaamisessa” vain siihen tarkoitettuja tuotteita.

9. Etikkahapot eli etikka

Etikkaa voi kyllä laittaa kasvoille kasvovetenä, mutta on parempi hankkia tuote, jossa se on ainesosana, kuin lätkäistä sitä suoraan keittiön kaapista kasvoille. Etikasta voi haihtua ajan myötä vettä ja siitä tulee vahvempaa, joten jos menet laittamaan sitä kasvojesi iholle, se voi oikeasti polttaa sitä, jos et tiedä, kuinka kauan etikka on ollut hallussasi.

10. Majoneesi

Tämä on mainittu monissa hiusnaamioissa, koska se on kosteuttava – hiuksillesi. Majoneesia ei kannata kuitenkaan laittaa kasvoille, koska se on liian hapanta ja okklusiivistä, joten se ei anna ihosi henhittää ja voi tukkia ihohuokoset.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia