Vuosi 2021 lähenee loppuaan ja aletaan jo nähdä samalla, millaisia ihonhoitotrendejä on syntymässä.

Niiden mukaan vuonna 2022 tullaan kokeilemaan monia uusia ihonhoitokeinoja. Ihoa pitääkin hemmotella ja hoitaa, joten näistä trendeistä kokeilee osaa varmasti ihan mielellään. Osa niistä auttaa pitämään ihon nuorena ja osa muuten vain hyvässä kunnossa. Tässä on ensi vuodeksi ennustetuista ihonhoitotrendeistä kuusi kappaletta.

1. Kryoterapia eli kylmähoito

Jos olet nähnyt TikTok-videon, jossa hierotaan ihoa kylmällä kurkulla ja kokeillut sitä itse, olet jo periaatteessa kokeillut kryoterapiaa. Kun iho altistetaan kylmyydelle, verisuonet ja huokoset supistuvat, joten iho näyttää silloin kiinteämmältä ja sileämmältä.

2. Kierrätettävissä tai uudelleenkäytettävissä olevat tuotteet

Ympäristöystävällisyys on liittynyt kauneudenhoitoon jo pitkään. Mutta sitä voidaan tehdä entistä paremmilla tavoilla. Esimerkiksi alumiiniin pakattujen tuotteiden määrä on lisääntynyt viime aikoina huomattavasti, koska alumiini on yksi helpommin kierrätettävistä materiaaleista. Myös konepestävät meikinpoistolaput ovat lisääntyneet ja uudelleentäytettävät deodorantit.

3. Vedettömät ihonhoitotuotteet

Vedettömien tuotteiden määrä on alkanut lisääntyä. Ne ovat esimerkiksi kasvojenpesutuotteita, joihin ei ole lisätty vettä, vaan ne laimennetaan vedellä itse. Myös shampoota ja hoitoainetta löytyy tällaisessa tiivistetyssä muodossa.

4. Ihon suojaaminen siniseltä valolta

Näyttöpäätteiden tuijottaminen ei tee hyvää iholle. Niistä tuleva sininen valo vaikuttaa unirytmiin epäsuotuisasti. Kun nukkuu huonosti, se vanhentaa ihoa. Kauneudenhoitoon yritetään etsiä keinoja, joilla suojautua siniseltä valolta.

5. Päänahan hoito

Aiemmin päänahanhoitoon ei keskitytty kovinkaan paljon, mutta siihen tulossa muutos. On huomattu, että päänahka tarvitsee hoitoa ihan yhtä paljon kuin muutkin ihonosat.

6. Ihon entistä tarkempaa suojaamista

Kasvomaskien käyttö ei tee iholle hyvää. Siksi ihon suojaamista aletaan tekemään entistä enemmän. Se tarkoittaa esimerkiksi lisää kosmetiikkakerroksia iholle, jolloin iho pysyy paremmin kosteana ja suojattuna.

Lähde: Purewow